Следва

Младежки театър „Николай Бинев“ организира театраления фестивал „Панаир на младите“ за 11-а година

"Колекцията"

Политика и власт...

Movies & TV преди 5 години

Epic Drama ПРОГРАМНИ АКЦЕНТИ
юли 2018

Колекцията
Жанр: Политика и власт

© BBC Studios
Започва в неделя, 1 юли, в 23:00 ч.
Година: 2016 г.
Сезон 1: 8 x 60 мин.
Режисьор: Оливър Голдстик
В ролите: Ричард Койл, Мами Гъмър, Том Райли, Макс Дикън, Франсис де ла Тур, Джена Тиам, Аликс Поасон

Епични факти
Саундтракът на Доминик Шерер получи номинация за наградата "Айвър Новело" за 2017 г. Шерер не за пръв път създава изключителна музика за тв сериали. Сред предишните му постижения се нареждат "Криминалните случаи на Мис Марпъл", "Улица Рипър" и последния му голям проект "Вдовицата".

Париж, 1947 г.: модна империя израства от пепелищата на пострадалия от войната град. Управлявана от зашеметяващия с чара си и напълно безскрупулен Пол Сабине, "Къщата на Сабине" налага нови правила в следвоенния моден свят. Зад блясъка и елегантността, обаче, е скрита ужасяваща тайна, която може да подкопае деликатния успех на компанията.

Всъщност новата ера във висшата мода се дължи на творческия размах на по-малкия брат на Пол, Клод - безразсъден и обичащ удоволствията. Пол и Клод са преживели войната, но на каква цена? Задава се нова битка, която заплашва да раздели семейството. Брат ще застане срещу брата, съпруг - срещу съпругата, протеже - срещу ментора.

Философска и модерна, "Колекцията" е история за цената на успеха по време на ключов момент в историята на Франция.

Полдарк
Жанр: Историческа драматизация

© ITV Global
Продължава от неделя, 1 юли, в 22:00 ч.
Година: 2016 г.
Сезон 2: 10 x 60 мин.
Режисьор: Уинстън Греъм, Деби Хорсфилд
В ролите: Ейдън Търнър, Елинор Томлинсън, Хейда Рийд, Кайл Солър, Джак Фартинг, Руби Бентал, Ричард Харингтън

Епични факти
Близо 7 млн. зрители гледаха първия епизод на дългоочакваното продължение на супер популярната поредица. Поредицата спечели голямо признание с "Наградата на публиката" БАФТА и награда за Ейдън Търнър от ТВ наградите на журналистическата гилдия.

1790 г.: въздухът мирише на бунт и революция. Рос Полдарк трябва да се бори за свободата си, когато Джордж Уорлегън се опитва да го обеси като революционер. Докато Франсис и Елизабет наблюдават събитията с ужас, дали Демелца ще успее да спаси Рос от самия него?

Потънали в дългове, Рос и Франсис се опитват да излекуват стари рани, като обединяват силите си в нова мина далеч от семейство Уорлегън. Рос и Елизабет се озовават заедно при непредвидени обстоятелства и Рос рискува всичко в отчаяно контрабандно начинание. Междувременно съдбата на семейство Полдарк се свързва по неочакван начин с д-р Дуайт Енис и младата наследница Каролин Пенвенън.
Семейство Полдарк трябва да изглади различията си веднъж завинаги, но на каква цена?

Отряд Хикс
Жанр: Войни

© Sony Pictures Television
Започва във вторник, 3 юли, в 22:00 ч.
Година: 2017 г.
Сезон 3: 10 x 60 мин.
Режисьор: Марк Елис, Стефани Моргенстернn
В ролите: Евелин Брошу, Джак Лаский, Уорън Браун, Торбен Либрехт, Лара Джин Чоростецки

Епични факти
В продължение на три години поредицата е излъчена във Великобритания, САЩ, Латинска Америка, Япония, Близкия изток, Франция и много други страни. Няколко части са снимани в Унгария - предимно в Будапеща и Естергом, както и в Орловат в Сърбия.

В последния сезон на "Отряд Хикс" ключовите фигури от отряда приближават финалната фаза на последната им мисия заедно. Те се надяват да нанесат удар на врага, който може да промени хода на войната.

След шокиращите и отрезвяващи загуби на Том и онези, които умират в Диеп, е по-трудно отвсякога да се поддържа вярата. Границите на човешкия морал са преминати до такава степен, че не е лесно да се различи добро от зло.
Отрядът се сблъсква с жестоката истина, че ако искаш да победиш врага, понякога ти трябва да станеш враг.

Династията на Тюдорите
Жанр: Политика и власт
© Sony Pictures Television

Започва в петък, 20 юли, в 22:45 ч.
Година: 2008 г.
Сезон 3: 10 x 60 мин.
Режисьор: Майкъл Хърст
В ролите: Джонатан Рис Майърс, Хенри Кавил, Мария Дойл Кенеди, Натали Дормър, Джеръми Нортъм

Епични факти
Предпоследният сезон умножи успехите на сериала. Сред многобройните награди най-впечатляваща е "Еми" за кинематографията на епизода "Раздор и наказание". 1.4 млн, зрители в цял свят гледаха последния епизод на поредицата.

След екзекуцията на Ан Болейн крал Хенри VIII се жени за третата си съпруга Джейн Сиймор, убеден, че тя е жената, определена от съдбата да го дари със син.

Въпреки че бременността на Джейн е повод за радост, властта не Хенри е застрашена поради бунта на гражданите в Англия и усилията на папата в Рим, решен да спре разпространението на протестантството. Тъй като атаките над новата църква предсказват проблеми за краля, все по-могъщият Томас Кромуел удвоява усилията си да сломи католицизма в Англия.

Джейн умира, скоро след като дарява Хенри с първия му син, и Кромуел иска да се възползва от трагедията, за да намери нова съпруга, която ще им доведе съюзниците, необходими за отблъскване на католическата инвазия. Усилията му обаче са подкопани от най-верните поддръжници на Хенри.

Измъченият Хенри се бори да удържи позицията си като глава на своята църква, но никой не е в безопасност от все по-пълно обземащата го лудост.
 

More from View Sofia

More Movies & TV