Следва

Тропически изкушения: сьомга и чимичури с манго

Take me there NOW: 7 нестандартни дестинации за лято 2018

If airplane tickets were free you would never see me again...

All About Life преди 5 години

Август дойде, а с него и официалният старт на отпускарския сезон. Без значение дали търсите идеалния плаж, древен исторически център или романтичните улички на малък средиземноморски град; европейска или дестинация на друг континент, в този списък сме събрали най-интересните представители от всички изброени категории.

о. Шолта, Хърватия



Бижуто на Адриатическо море - Хърватия е дом на повече от 1200 острова.
Често пренебрегван в полза на по-развитите си съседи като Хвар или Брач, южният остров Шолта се оказва невероятна туристическа дестинация: каменистият остров е станал синоним на девствената природа (каменисти плажове, тюркоазени води, богата зеленина), средновековни села, винопроизводството и семейният бизнес със зехтин. След като се насладите на залеза в залива Маслиница, посетете и стилните плажни барове и открити ресторанти.

о. Салина, Италия



От всички острови, които съставляват Елийския архипелаг в Италия, Салина е вероятно най-съблазнителният: все още не се е превърнал в рай за знаменитости, като съседният, Стромболи, където Джорджо Армани, Доменико Долче и Стефано Габана имат летни имения; Салина още не е препълнен с луксозните яхти на спортисти и актьори, като близка Панарея.
Това, че островът остава блажено недокоснат за толкова дълго привлича туристи, които искат да се насладят на невероятната му природа в най-чистия й вид - стръмни планини, покрити с цъфнали дървета и диви цветя, малки села, осеяни с маслинови и лимонови горички, смокини и километричните лозови градини.

Буенос Айрес, Аржентина



Буенос Айрес наскоро беше наречен "Първият град на Арт Базел", а за да отпразнува, аржентинската столица ще бъде домакин на седмица на редица арт събития през септември. Любителите на изкуството и културата могат да се насладят на този град по всяко време на годината, обаче, тъй като Буенос Айрес е известен с танците, дизайна и галериите си. Посетете го през август, за да станете свидетели на спектакъла BA Fashion Week. Не пропускайте и да опитате аржентинската кухня, докато сте там, тъй като местните хора със сигурност знаят как да се хранят правилно.

о. Капри, Италия



Разположен само на няколко километра от брега на Италия, Капри е истинско островно бягство, известно със своята живописна красота и средиземноморски климат. Островът е особено популярна дестинация през лятото, поради което местата в повечето луксозни хотели се разпродават изключително бързо. Препоръчваме поне едноседмичен престой в някой от невероятните хотели или курортни селища на острова за една наистина релаксираща почивка.

Хелзинки, Финландия



Един от най-безопасните градове в света, Хелзинки е определено е по-приятна дестинация през лятото през лятото, когато температурите са много по-щадящи и дните са много по-дълги, за разлика от по-студените такива през останалата част от годината. Насладете се на скандинавското слънце в многобройните външни барове и кафенета на града и посетете морската крепост Suomenlinna. В Хелзинки също могат да бъдат открити много интересни музеи, както и зелени паркове, а средната лятна температура от около 16-17 градуса, ги прави идеални за отдих и пикници.

Валета, Малта



Сега е най-добрият момент да посетите Валета, особено след като градът бе обявен за Европейска столица на културата за 2018г. Исторически наситеното минало на държавата включва римски, арабски и британски влияния, които ясно се забелязват в архитектурата, кухнята и дори езика, а заради тях и ЮНЕСКО нарича държавата "един от най-концентрираните исторически райони в света". Места като съкровищницата "Свети Йоан" и Дворецът на Великите майстори, който служи като сграда на малтийския парламент и офиса на президента на Малта, са задължителни за посещение, а когато нямате настроение туристически обиколки, винаги можете да се отдадете на плажно настроение или нощен живот.

Мароко



Мароко определено е гореща дестинация това лято – както образно, така и буквално. Предлагайки най-доброто от красотата на Близкия изток, по отношение на архитектура и природа, в Мароко има места, които задължително трябва да се видят. Град Маракеш е пълен с дворци и улични пазари, също така там се намира и новооткритият музей на Yves Saint Laurent, където любителите на модата могат да посетят дома и студиото на известния дизайнер. На по-малко от 5 километра от него лежат и планините Атлас, идеални за походи, както най- високият връх в страната – Кабаш Тубкал.

More All About Life