Следва

Movie Test Drive: “Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух”

Из дневника на една домакиня от 1980-та: Тест - цветовете и ние

Кой е вашият любим?

Books преди 5 години

Споменавали ли сме, че едно от любимите ни съботно-неделни занимания е пазарът "Малашевци"? Така нареченият Битак. Пишем го с главно "Б", защото заслужава. Може би това е единствената причината, поради която бихме станали уикенда в 6 сутринта и сънени, клатушкайки се, да стигнем до Орландовци, за да правим тигели на пазара из всевъзможните сергии. Както вероятно знаете, колкото по-рано се отиде, толкова повече съкровища има на хоризонта. Може да се намери всичко: от сутиени (не ви ги препоръчваме), през чаршафи (тях също), палта ( може би след химическо) до стари рамки, мебели, чанти и дори любовни писма от време оно, които ни разтапят.

Последната ни придобивка е една книга в розово-лилавата гама с две матрьошки и ваза с нарциси за корица. Подвизава се под името "Съвети за жената" и е от 1980 година. Може би ако се поразровите у вас ще я намерите из библиотеките на майките бабите си. Кориците са картонени, а зад тях се крият 240 страници най-разнообразни съвети за добрата домакиня: от сорта на "Изкуството да слагаме тапети" и "Нещо за прането и гладенето". Разделена е на глави с най-различни имена: "Любовта минава през стомаха" ; "Вход за мъжете забранен" и много други, които само с имената си грабват вниманието ни обезателно. 

Беше любов от пръв поглед - в момента, в който я видяхме, осъзнахме, че искаме да я притежаваме, а после решихме да споделим придобивката ни с вас. Стартираме с една глава, свързана с цветовете и какво говори любимият ви за вас. На нас ни беше доста любопитно, а и да си признаем, написаното наистина отговаря на реалността. Готови? Всичко започва така...


Някои психолози твърдят, че чрез любимия цвят може да се разкрият някои черти от характера на човека. Те казват, че в бъдеще отношението към цветовете ще даде възможност да се съставя мнение за личността така, както графолозите въз основа на почерка разгадават характерите. Ако някой иска да се подложи на такъв индивидуален тест на цветовете, може - напълно неангажиращо - да опита! Даденият тест е разработен за 11 основни цвята.

Червен. Ако предпочитате този цвят, вие сте обаятелна, но повърхностна, импулсивна, а понякога агресивна и твърде самонадеяна. Вие упорито защитавате своето мнение, дори когато нямате право.Всяко поражение разстройва равновесието ви. Спрямо най-близките си сте грижлива, сърдечна и нежна.

Розово. Вие сте сантиментална, нежна, с романтични и трайни чувства. Чувствителна сте към красотата и сте много непрактична. Склонна сте да идеализирате, затова реалният живот ви изглежда твърде груб и брутален.

Жълто. Вие сте общителна, весела, отличавате се с голяма активност и дееспособност. Имате склонност към аналитични размишления. Жълтото е цветът, който най-често избират философите, учените и изобретателите.

Зелено. Отличавате се с пасивност, вие сте лоялна, уравновесена, но и като че ли лишена от жизненост. Обичате самотата, дълбоко в себе си сте малко фаталистка. Според психолозите зеленият цвят не отразяват нито радост, нито скръб - той е неутрален.

Синьо. Вие сте внимателна, съобразителна, наблюдателна, но и пасивна. В основата си сте мечтателка, бихте искали да имате всичко, но няма да направите нищо, понякога у вас се проявява недостатъчно душевно равновесие.

Виолетово. Имате темперамента на хората на изкуствата, макар че може би не се занимавате с никое от тях. Вие сте оригинална, към приятелите си сте твърде критична, самостоятелна и независима във вашите мнения. От друга страна обаче сте склонна към депресия.

Кафяво. Вие сте доверчива, мила, спокойна и вярна. Имате много ценни положителни качества, като добра воля и трайност на чувствата. Не сте обаче достатъчно амбициозна и ви липсва инициатива.

Сиво. Вие сте внимателна и не вярвате на никого. Обожавате спокойствието и реда, които граничат с педантизъм. Не завиждате на никого, но никого не съжалявате. Убедена сте, че всеки е ковач на собствената си съдба.

Черно. Не посочвате ли този цвят само за да сте оригинална? Ако не, вие сте отличавате с чувствителност, прикритост, страст. Обичате да философствате и да правите експерименти. Умеете да работите с хората добре - вие сте родени за дипломат.

Бял. Този цвят не избира почти никой, но който наистина го избере, значи е искрен, прям, но същевременно и безкомпромисен към себе си и другите.

 

More Books