Следва

Ходи ни се на изложба, кой ще ни заведе? Шиле + Баскиа в Париж

Movie Test Drive: “Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух”

Едно мече с малко ум и огромно сърце...

Movies & TV преди 5 години

Тази година Дисни ни потапя в ново приключение с любимите ни герои от вечната детска класика на А. А. Милн „Мечо Пух“. Трогателният приключенски филм „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“, режисиран от номинирания за „Златен глобус“ Марк Форстър, ни представя Юън Макгрегър в ролята на вече порасналия Кристофър Робин, чиито приятели от Голямата гора – Мечо Пух, Ийори, Тигър, Кенга и Ру – поемат на пътешествие, за да му помогнат да намери детската си мечтателност и приключенски дух, изгубени в зрялостта.

Преработката на Дисни е история за загубата и преоткриването на детството, за приятелството, честността и любовта, на които любимото на малки и големи плюшено мече Мечо Пух е символ вече почти век. Сюжетът следва Кристофър Робин като вече пораснал, вечно унил и изгубил въображението си мъж, погълнат от ежедневния стрес и напрежение на работата си в Лондон през 20-ти век. Филмът ни превежда през различните периоди от живота на Кристофър, станали причина да забрави детските си спътници – от момчешкия пансион, в който е изпратен като малък, до войната и нуждата да издържа семейството си. Мечо Пух и приятелите му от Гората обаче не забравят Кристофър, дори когато малкото момче, с което са играли, е заровено някъде дълбоко под пластовете тревога и прагматичност на порасналия мъж. Така плюшените ни любимци поемат на комично и сърдечно приключение в трескавия Лондон, защото както те самите казват, приятелите никога не се оставят.

Когато една сутрин Mечо Пух не успява да намери никой от плюшените си другари в Гората, той търси помощта на вече порасналия Кристофър, изплашен, че приятелите му са нападнати от „муслон“ – фантастично същество, измислено от малкия Кристофър Робин, което краде надеждата и щастието. Когато Робин се завръща в Гората на любимата си банда животни, разбира, че той самият се е превърнал в муслон, забравил удоволствието и чистосърдечността на детското си въображение. Така се оказва, че плюшените му приятели са тези, които трябва да намерят него, или отдавна заспалото дете в него.

„Приключенията на Кристофър Робин и Мечо Пух“ ни разказва за едно мече с малко ум и огромно сърце, което връща надеждата и смеха в живота на изгубилия детския си глас дългогодишен свой приятел. Историята е толкова честна, колкото самата книга, спечелила сърцата на милиони заради вечността на тематиката си – приятелство, въображение и преданост.

Трогателното приключение на Дисни е нещо, от което всички пораснали деца имаме нужда, защото както самият Милн казва, „Мечо Пух“ е по-малко детска приказка и повече история за детето у всеки възрастен.


 

More Movies & TV