Следва

CACAO BEACH CLUB с две интересни събития този уикенд

„Половин война”

На 3 август излезе „Половин война” (превод: Александър Ганчев, 400 стр.), книга 3 от поредицата „Разбито море“ на Джо Абъркромби!

Books преди 5 години

Животът на младата принцеса Скара потъва в пламъците на тронната зала на крал Фин. Без семейство, приятели и съюзници, без армия и крепостни стени, тя остава сама със спомените и уроците от миналото. Но думите са оръжия и Скара знае как да ги използва - само половината война се води с меч в ръка. Когато си отгледан в кръвожадната глутница наречена близкото обкръжение на краля на Ванстерланд, научаваш едно – покажеш ли слабост, свършено е с теб. Никой не знае това по-добре от Рейт, кралския оръженосец. Оголваш зъби и показваш на всички кой е най-проклетото псе в глутницата. Трябва да само внимаваш да не ухапеш ръката, която те храни. Да стои до кралете и да направлява историята на цели кралства е всичко, което Кол някога е искал. Но също да стои в светлото. Непостижима задача, когато земята е потънала в сянката на разперените криле на майка Война.

Джо Абъркромби е роден през 1974 г., завършва Кралското училище в Ланкастър и психология в Манчестърския университет. Размахът на фантазията му и богатството на световете, които изгражда, отрежда на произведенията му място сред най-добрите образци във фентъзи жанра. Българската публика вече познава епичната трилогия „Първият закон“, чутовния екшън „Герои“, брилянтната жанрова провокация „Червена страна” и „Внезапни завършеци”, 13-те истории от света на „Първият закон”. Книгите от трилогията „Разбито море” се отличават с изключително въздействащ език, запомнящи се герои и стремителен сюжет.
 

More from View Sofia

More Books