Следва

Dolce&Gabbana: The Only One

Помощ: Повреждаме ли косата, ако я решим мокра?!

Как да я щадим?!

Hair преди 5 години

"При разресване, кожната мазнина от скалпа, която изпълнява защитна функция, се разпределя равномерно по косата, от което тя придобива блясък. В същото време кожата на главата получава полезен масаж, който подобрява кръвообращението, което от своя страна ускорява растежа на косата", ще ви каже всеки фризьор.

Защо обаче всички имаме страх от разресването на косата, докато е влажна/мокра?!? В тези моменти космите са изключително еластични и се разтягат с лекота. Ако започнем да ги разресваме с четка, можем да ги скъсаме или отскубнем. С времето, ако разресваме "на мокро", косата започва да изглежда нездрава, с накъсани и цъфтящи краища. Какво да правим, за да избегнем това?

Преди да започнем разресването на влажната коса, е добре да постоим няколко минути с хавлия на главата. Тя ще попие излишната влага, като в това време и косата, и кожата на главата ще изсъхват поетапно. Оптималното време за подсушаване е 5-10 минути след измиването й. След това започваме внимателно разресване, като от значение е и гребена, който ползваме. Косата се поврежда по-малко, ако гребенът/четката са от дърво или пластмаса, докато металът е абсолютно противопоказен, независимо, че много от тях са именно метални.

Стилистите съветват: разресвайте влажната коса грижливо с ръце! Така най-добре се усеща силата на натиска и човек може да регулира силата на дърпане. Продължаваме с разресването с ръце, докато косата стане по-подредена и после стилизираме. С любов!

More Hair