Следва

Little Louis: Нова снимка на кралско бебе #3

Детска рисунка може отново да се превърне в плюшена играчка с мисия в конкурса на ИКЕА

Всички приходи от продажбата на играчките SAGOSKATT отиват в полза на проекти на УНИЦЕФ за децата в България...

Health преди 5 години

Преди седмица започна ежегодният конкурс за детска рисунка на ИКЕА, в който творенията на децата на лист хартия могат да „оживеят“ и да бъдат произведени от компанията като плюшена играчка от колекцията SAGOSKATT. „Вълшебен конкурс 5“ и колекцията SAGOSKATT са част от кампанията Let’s Play, която извежда на преден план ролята на играта – не само за децата, но и за всички хора – защото играта е незаменима човешка потребност.

Рисунка на вълшебен приятел

Във „Вълшебен конкурс 5“ в България могат да се включат деца до 12-годишна възраст, като в периода от 1 до 18 ноември качат рисунка на своя въображаем приятел на специалната платформа ikeaplay.bg. Трима от малките творци, събрали най-много гласове, и още 12, избрани от специално жури, ще бъдат финалистите от страната ни. Техните рисунки ще бъдат изпратени в ИКЕА Швеция, където измежду участници от целия свят, шест героя ще бъдат произведени като плюшени играчки и налични през следващата година във всички магазини на ИКЕА.

В журито ще се включат Богдана Трифонова – радио и телевизионен водещ, Боряна Зафирова – творчески директор на детски научен център „Музейко“, д-р Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за България и Мая Велянова – мениджър комуникации и интериорен дизайн в ИКЕА.

Деца помагат на деца

Рисунките от миналогодишния конкурс вече са произведени и са част от колекцията плюшени играчки SAGOSKATT на ИКЕА. Всички приходи от продажбата на колекцията отиват в подкрепа на проекта на УНИЦЕФ „Заедно от детската градина“. Той цели да осигури достъпна и приобщаваща обучителна среда за децата, с фокус върху момичетата и момчетата с увреждания и специфични потребности, така че те да учат, играят и да се развиват заедно с връстниците си от най-ранна възраст. Благодарение на служителите и клиентите на ИКЕА, както и на плюшените герои с добра кауза, сред които бе и летящият дакел Мури на Мира от България, към днешна дата в подкрепа на проекта „Заедно от детската градина“ и работата на УНИЦЕФ в страната от ИКЕА са дарени 192 327 лева.

Играта е важна

Конкурсът за детска рисунка и колекцията SAGOSKATT са част от мащабната кампания на ИКЕА - Let’s play, която се провежда под надслов „Да играем! Важно е за всички нас“. Чрез поредица от инициативи, компанията подкрепя правото на децата да играят и по този начин да развиват уменията и талантите си. Затова в дните до края на годината в магазина си в София, ИКЕА ще провокира посетителите с поредица от мини игри, защото освен за забавление, игрите са идеални за въображението и за изграждане на силни емоционални връзки в семейството.

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.