Следва

Editor's Choice: Черен, черен... колко да е черен?

Resort 2019: Marni

Обсесивно-компулсивен викториански прочит...

Runway преди 5 години

Дизайнерът Франческо Рисо често набляга върху термините обсесивно и компулсивно по различни теми при изграждане на колекциите. Този път за Resort 2019, той комбинира двете състояния, взаимствайки идеи от една доста стара епоха.

Именно Risso бива вдъхновен от викториански албум на една английска аристократка, събрала най-различни фотографии, изрезки от списания, пощенски картички и семейни спомени. Скъпоценният датиращ от 1856-та албум задава параметрите за изграждане на колекцията, презентирана по доста Marni и модерен начин.

Предложението от 36 визии взима основните конструкции, трансформирайки ги в закачливи кройки, изграждащи шик силуети с layering подход от контрастни нежни и геометрични творения. Интерпретацията на викторианското усещане е най-забележима в разработките на коприна и жакард и произведенията от габардин, допълнени от изискани кожи и колани.

Цветово колекцията взима деликатните и нежни розови и сини нюанси. Модерната интерпретация бива още по-засилена с вкарването на ярките оранжеви, сини, жълти и зелени тонове. Перфектният завършек е постигнат с обединяването на флорални и орнаментирани разработки на принтове и десени.

Обсесивно-компулсивната викторианска колекция на Marni, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.