Следва

Героите от вселената на Метрополис с първа среща през февруари

YouTube Kids на български език стартира Google

Детското съдържание е сигурно и със защитени лични данни

 

Health преди 5 години

Стартира YouTube Kids канал - уникално място в глобалната мрежа, изцяло посветено на децата и техните семействата. Приложението на Google е теглено милиони пъти, генерира повече от 160 милиарда гледания в цял свят, попада в топ 5 на детските приложения в App Storи е с „4+“ рейтинг за Android и iOS. Подбраното богато съдържание е на 18 езика, включително и на български, и позволява на родителите да го контролират. То дава възможност за безопасно търсене, разнообразно е и подходящо за деца под 18 г., дори за най-малките.

Децата и родителите им могат да гледат вдъхновяващи видео материали както на български, така и на други езици. Само с няколко кликвания могат да бъдат последвани приключенията на смърфовете, Бен 10 и много други любими детски герои. Да се пеят познатите детски песнички, заедно с вокална група “Шоколадче”. Да се помогне на най-дребните да научат българската азбука, да броят и в края на деня да заспиват заедно с героите и техните приключения от известни наши приказки. Или да разпознават английските букви, заедно със симпатичните същества от улица Сезам.



В YouTube Kids можете да намерите:
Забавни и привлекателни графики, големи и ясни икони, които улесняват дори най-малките да ползват приложението. Самото то е с интегрирано гласово търсене, така че децата да успяват сами да намират филмчета, които искат да гледат, дори и да не могат още да четат и пишат.

Съдържание за цялото семейство: YouTube Kids е разработен като по-безопасна версия на YouTube. Това е най-подходящото място за цялото семейство, в което всички – и децата, и големите, могат да развинтят въображението и задоволят любопитството си. Каналите и плейлистите са в четири различни категории - обучение, поредици, разглеждане и музика, съдържащи забавни видеоклипове, които ще ги накарат да се смеят или да проявят интерес. Мъниците ще се научат как да правят пеещи балони, да рисуват, да броят или да слушат известни български детски песнички. Приложението има опции, позволяващи индивидуално контролиране на детските желания, в зависимост от специфичните потребности на всяко семейство.

Режим на приемане на родителско съдържание: Майките и татковците могат да посочат какво съдържание да е достъпно в приложението (канали или отделни видеоклипове) за децата им. В съдържанието има специално подготвени колекции, някои от които са списъци с канали, създадени от екипа на YouTube Kids, за забавление, игри и учене.



Настройки за търсене: Родителите решават дали децата им могат свободно да търсят съдържание от всички ресурси на приложението. Т.е. – с включването на опцията за търсене се позволява достъпа до милионите видеоклипове, логично - изключването му ограничава избора.

Достъп чрез парола: Големите могат да заключат достъпа до настройки и друга информация в приложението чрез отделна парола.

Тайна парола на детето: Но! И детето може да създаде своя собствена, за да защити профила си. В резултат на това други деца, които използват същото устройство, няма да имат достъп до филми и функции, които не са одобрени в профилите им. В случай, че детето забрави паролата си, което не е много трудно за постигане, тя лесно може да се промени.

Таймер: Приложението помага за контролиране на времето, което деца прекарват пред екрана, като ги подсещат кога изтича времето, дадено им за използване на YouTube Kids.

Използването на приложението без потребителски профил: Не е необходимо да влизате в профила си, за да използвате YouTube Kids. В приложението са премахнати и всички функции, като изпращане, споделяне, харесвания и т.н., свързани с него.

Подаване на сигнали: Въпреки гаранцията на Google, че цялото съдържание е подходящо за цялото семейство, е предоставена и опция за докладване на „неуместни“ видеоклипове, с цел подобряване на приложението.



Предимствата на детския канал в обобщение:
• инсталира се със знание и одобрение на родител
• родителите могат да одобряват съдържанието, което децата ще гледат
• съдържанието е предварително сканирано и одобрено за деца
• система за докладване на видео нарушаващо правилата
• приложението поддържа видео 360 
• приложението е изградено от нулата, за да гарантира защита на личните данни и напълно отговаря на стандартите заложени в европейската регулация GDPR

Няма нищо по-лесно от това да гледате YouTube Kids с цялото семейство на телевизионния екран, достатъчно е само да го пожелаете! Българската версия на приложението може да се изтегли безплатно от Google Play и App Store. Забавлявайте се!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.