Следва

Drew House: Копира ли модната линия на Бийбър тази на Кание Уест?

Bottega Veneta е новото старо Celine

фаворитно за естетите!

All fashion преди 5 години

След като модната индустрия бе разклатена, почти до основи, с новия Celine на Слиман, а естетите, обожаващи семплите и изчистени кройки на Файло, останаха да висят във въздуха, е редно да се намери кой да ги качи на кораба си.

Тогава идва той! Смеем да твърдим, че бъдещето на Bottega Veneta е съвсем крехко, но пък първата кампания на Даниел Лий, като креативен директор на марката ясно показва желание за утвърждаване.

Томас Майер напусна Bottega Veneta след 17 години лидерство на италианската марка в полза на 32-годишният британски дизайнер, завършил Central Saint Martins и известен с работата си в Céline, Maison Margiela, Balenciaga и Donna Karan.

Лий вече представи колекция Pre-Fall, но официалният му дебют е насрочен за Седмицата на модата в Милано. Смеем да твърди, обаче, че повратната точка за Bottega Veneta откриваме в пролетно-лятната кампания за 2019-та, в която дизайните на Даниел са с ясен послевкус на Celine на Фиби Файло.


Графичният разказ, който изглежда е съставен от фрагменти от италиански неореалистичен филм и е дело на фотографа Юрген Телър, носи ефективна и натрапчива декларация, че Bottega Veneta е новото #oldCeline.


Естетика, свободна и горда идентичността, и универсална красота са главните, които Лий заявява, че иска да построи в колекциите си за класическата италианска модна Къща, датираща от 1966 година.

"Мода, която е лишена от всичко повърхностно, за да достигне най-чистата си форма", гласи официалното прессъобщение, придружаващо първата рекламна кампания на Даниел Лий за Bottega Veneta.

More All fashion