Следва

Новите лица на модата: Usonia от Кармен Ривера

Gucci Карнавалът претворява Златната ера на холивудските мюзикъли

Италианската къща разкрива кампанията си Пролет/Лято 2019-та, вдъхновена от грандиозните музикално-танцувални мюзикъли на 40-те и 50-те...

All fashion преди 5 години

За разлика от повечето дизайнери и креативни директори, залагащи на буквализма като на единствена възможност, Алесандро Микеле оставя работата си в Gucci отворена за всевъзможни интерпретации. Никога не се съсредоточава върху специфична ера, специфична локация, определена идея - напротив, творчеството и вдъхновението му винаги е като странна смесица от интериори като този на емблемата на Холивуд Chateau Marmont, ренесансово послание - memento mori, клъч от шотландски тартан и Елтън Джон на римско гробище - за разкош. Какво означава всичко това? Микеле иска да решим за себе си, да се вдъхновим по индивидуален начин, да "смелим" изкуството му всеки за себе си.


Този сезон Креативният заменя Париж за Холивуд - ехото от 70-тарския Париж отеква в полза на 40-те и 50-те с цялата грандиозност на музикално-танцувални мюзикъли, принадлежащи на именно този Златен период. Разточителен old-school блясък, тежко падащи материи, ярки цветове, аксесоари за коса, пайети, принтове, строги кройки, подредени ретро букли, дебели токове, масивни брошки, танцувални обувки и въобще всичко, за което се сещате, когато чуете мюзикъл или специфични заглавия като An American in Paris (1951), The Band Wagon (1953), Cover Girl (1944), There's No Business Like Show Business (1954), Gentlemen Prefer Blondes (1953) и Singin' in the Rain (1952), от които Микеле се вдъхновява, за да сътвори Gucci Карнавала.

Майсторските кадри, дело на Глен Люкфорд, можем да видим и сякаш чуем, в галерията горе>>>

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.