Следва

Другият на Chanel: Виржини няма да е сама!

Тихият лукс на Lemaire

Кристоф Люмер и неговата креативна партньорка Сара-Лин Тран, начело на Lemaire, представят поредната си чудесна колекция по време на парижката седмица на модата...

Runway преди 5 години

Люмер, който преди това бе креативен директор на Hermes, отлично е опитомил луксозната и някак вечна естетика, прилягаща на бранд от подобен ранг, и отлично я прилага в своя личен.

В много по-интимна обстановка в сравнение с останалите ревюта, разгледани от Париж дотук, двойката дизайнери оставят дрехите да говорят достатъчно категорично, без нуждата от грандиозен сетинг. Но изборът на пространство съответства напълно с колекцията. Освен безупречно луксозни, те са още изцяло ориентирани към ежедневната естетика, в която хубавата кройка и материя са водещи, а драмата остава на заден план.

Така светлината на прожекторите попада върху изпипаните до съвършенство тренчове, костюми, джинси и деним панталони, както и още много хубавите обувки и чанти, издържани в минимализъм. Общото между всички тях е цялостното издължаване на силуета и обирането на излишните обеми, наблюдавано по принцип в наслояването или като нарочно търсен ефект в кройката. Гамата също запазва спокойния тон с помощта на монохромната неутрална гама на екрю, бежово, сиво и черно, а на места бива разчупена от ръжда и кобалт, всички от които стоят завършено и много на място в своята премерена естетика>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.