Следва

Лейди Гага е бременна!

EXIT Festival добавя Skepta, IAMDDB и Desiigner заедно с още 30+ регионални hip-hop изпълнители

След като EXIT обявиха серия от най-добрите китарни групи от всички поколения, вариращи от The Cure до Greta Van Fleet и много други, съчетани с някои от най-големите диджеи като Carl Cox, Amelie Lens и още десетки, световно известният фестивал добавя към музикалното си разнообразие мощна хип-хоп банда от 30 + изпълнители!

All About Life преди 5 години



Те ще бъдат предвождани от Skepta, крал на римите в Обединеното кралство, който се изявява не само като рапър, но и като активист и единственият MC, който успя да популяризира лондонския стил на звучене в САЩ!   

Негови почитатели са Mick Jagger, Pharrell Williams, Drake, Naomi Campbell, както и A$AP Rocky, с когото пуснаха планетарния хит “Praise the Lord“! Феноменалната IAMDDB също идва от Британските острови, след като е била включена в листата на BBC за техния прочут списък на Sound of 2019, така че е съвсем естествено, че нейните трап-джаз парчета "Shade", "Drippy" и "Kurr£ncy"са в основата на най-добрите хип-хоп и R&B партита.



За да запази финалът в неделя на Main Stage в духа на хип-хопа, EXIT ще бъде домакин на майстора на живите изпълнения – Desiigner. Той е създател на най-вирусната хип-хоп песен на десетилетието -"Panda", която достигна върховете на американските класации и има над един милиард прегледи на YouTube до днес! Това лято, EXIT ще се проведе в грандиозната Петроварадинска крепост от 18-ти век, от 4-ти до 7-ми юли, а все още билети с отстъпка можете да намерите на exitfest.org. , както и на http://www.bilet.bg

EXIT Gang 2019 - Hip-Hop страната на фестивала:

В момент, когато музикалната индустрия обръща гръб на уличния феномен “grime”, Skepta става най-известният представител на стила, който мнозина наричат новия пънк! Повече от десетилетие откакто Skepta накара всички да полудеят по известния танц „Rolex Sweep”, след което дойдоха престижните награди под формата на Mercury, BRIT, BET, MOBO и NME, както и влиятелния GQ списък на най-добре облечените знаменитости. Skepta беше включен на корицата на известно списание през миналата година, заедно със супермодела Наоми Кембъл, докато за двамата се говореше, че са във връзка. Skepta не се страхува да се занимава със социални и политически проблеми, както и с горещата тема за расизма, поради което мнозина го наричат не просто рапър, а активист. Неговата богата биография изброява съвместни проекти с имена като големия Mick Jagger, а Drake стига до татуиране на инициалите на лейбъла на Skepta и колективния им хит "Boy Better Know". С помощта на мегапродуцента Pharrell Williams, той публикува монументалния си албум „Konnichiwa“ преди три години, който впоследствие стана златен във Великобритания и донесе на Skepta многобройни награди!




Впечатляващото списание Hip-hop XXL нарече Desiigner едно от следващите големи имена в списъка на „Freshman Class“ за 2016-та г., и ето, той публикува огромния си хит „Panda“ само няколко месеца по-късно, получавайки наградата Billboard за най-добрата рап песен, оставяйки Migos в прахта с „Bad and Boujee“, както и с Rae Sremmurd с популярния си номер „Black Beatles“! Той бе забелязан от Kanye West, който го вписа в своя лейбъл G.O.O.D. музика, с нови чупещи рекордите тракове, като “Timmy Turner” и “Liife”, към които се присъедини и трап легендата Gucci Mane. Наскоро той накара феновете си да обезумеят, благодарение на съвсем новите сингли “Soul” и “Earned It”!

Доказателството, че Манчестър не е просто град на британския поп, идва под формата на младата изпълнителка - IAMDDB, съкратено от „I Am Diana Debrito“, която нарича себе си „обичаното дете на трап и джаз“. Тази безстрашна дама се озова на третото място в списъка на BBC "Звук на 2018", а името й бе включено и в списъка на "Форбс" -"30 under 30 Europe 2019".

Тази година, както подсказва името, всички жанрове ще бъдат хвърлени в микса на сцената на Addiko Fusion, включително хип-хопа, благодарение на обявеното пристигане на балканската рап кралица Sajsi MC и любимото рап-трио Bad Copy! Този "хип-хоп фестивал в рамките на фестивала" ще продължи към Cockta Beats, новата гореща точка за всички хип-хоп фенове, които ще представят само изпълнители от този жанр! Понастоящем водеща роля имат най-големите регионални рап звезди- Vojko V и Krešo Bengalka, популярните регионални групи Atlas Erotika, Bekfleš, Buntai, Hazze, High5, INDIGO, Krankšvester и 30Zona, както и нови таланти, като Klinac и Elon, чиято звездна кариера е повече от гарантирана. Бандата в крепостта ще събере още най-популярните DJ колективи и микс майстори като Vatra, Cake Boys, FAM, Irie Scratch & Shorty P, Bajko Felix, DJ Laki & DJ Rokam, Palace, Traples, Luka Brasi, PLYZ, New Wave, In Da Klub, trepaj il krepaj, Vaske, Yung Rosh, Zimski и Lil Yung.!

Фестивалът на EXIT ще се проведе от 4-ти до 7-ми юли 2019-та г. на Петроварадинската крепост в Нови Сад, а както винаги разнообразният състав ще The Cure, Greta Van Fleet, Carl Cox, Skepta, Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Snake, Desiigner, Lost Frequencies, IAMDDB, Sofi Tukker, Tom Walker, Maceo Plex, Charlotte De Witte, Boris Brejcha, Peggy Gou, Jeff Mills, Amelie Lens, Dax J, Phil Anselmo & The Illegals, Tarja Turunen, 65daysofstatic, The Selecter, Peter & The Test Tube Babies, Whitechapel, Atheist Rap, Arcturus, Total Chaos и много други, които ще скоро ще бъдат обявени.

More All About Life