Следва

Защо лудо влюбената Кейт заряза младока Пит?

Closer: Гери Баева

Come closer...

All About Life преди 4 години

"Запознай ме с приятелите си, за да ти кажа какъв си", или покажи заобикалящия тe "хабитат", визираме предмети от всякакъв вид и род, част от ежедневието ти, и пак ще ти кажем. 



Човек е това, което яде, но допълваме: и това, което "консумира", като бюти, фешън, лайфстайл, предмети, изкуство... Защото, точно както в играта на асоциации, ти си това, с което си приличаш, което привличаш, което асоциираш със себе си - най-важният човек на този свят! 

Днес асоциираме с неговите ЛЮБИМИ една нестандартна и любопитна жена, за която неведнъж сме писали, защото притежава безупречен стил, характер и присъствие. 



Тя е: Гергана Баева
От зодия: Везни
Със занятие: Красотата, най-общо, или салони за красота COCO Dry Bar, COCO Nail HouseCOCO Academy и The Barber Shop - The Barbers & Co, пристрастно конкретно  
Моментна локация: пикник в Южен парк 

Кои 15 предмета рисуват днес същността на това усмихнато момиче, не по памет, а съвсем конкретно и в детайл, разказват следващите редове. Гери, приближи се, чаровнице! 



1. Ключ за колата
Обичам да ходя пеша, но не и когато бързам. А ежедневието ми е такова, че все ми се налага да сменям локация след локация, които далеч не са в един периметър. Не съм вещоман, но съм изключително привързана към колата си, чувствам я като моето малко пространство, в което в повечето случаи съм сама с мислите си, слушам моята музика, а и стигам от точка до точка. 



Ключодържателят, който украсява иначе скучният, но така важен ключ, е подарък от скъпи за мен приятели от Япония, много преди да станат популярни тези кукли тук. Всяка кукла носи различно послание. Hanae или Generosity/Великодушие е символът на моята - зарежда ме със сила и неуморна преданост към нуждите на другите, което от своя страна ми носи удовлетворение и смисъл в живота.

2. Балсам за устни 
Имам много и навсякъде. Не нося червило и гланц, но хидратирани устни обожавам.



3. Визитки 
Никога не знаеш къде ще те отведе ситуацията. Макар че напоследък ми се случва все по-често просто да кажа “последвай ме в инстаграм @geribaeva - там ще видиш в биото всичко за бизнеса ми и мен самата”, за всеки случай имам и този старомоден начин за представяне, някак все още е шик.



4. Крем за ръце 
Пристрастена съм към леките като усещане и нежни аромати. Добре хидратираната кожа прави ръцете красиви, а при жените именно те са един от първите признаци, които издават възрастта. Чисто усещане за мекота - често си правя и скраб, маска също - малко SPA на никого не е навредило.

5. Очила 
Под всякаква форма, много, и диоптрични, и задължително слънчеви. 



Имам лека непоносимост към слънчевите лъчи и предпазвам очите си старателно целогодишно. Притеснителното е, че повечето модели рамки ми стоят и изкушенията са много...

6. Ядки
Важна част от ежедневието ми. Те са моят снак в бързината. Калорични и засищащи - ако пропусна ядене, не ставам зла жена само и единствено благодарение на тях.

7. Телефон
Основно оръдие на труда. Все някой пише, звъни, иска бърз отговор и разчита да съм на линия. Напоследък почти не отварям компютъра си, забравих и за фотоапарата - всичко се случва с и в това малко устройство. Но се опитвам да си налагам граници... колкото може. Макар и да имам супер сладък Insta фотоапарат, който взимам с мен от време на време. 



8. Удобни обувки
 
Търся удобство във всичко и, ако не са маратонки или кецове, винаги залагам на удобни обувки. Високите токчета са за вечерни подвизи.


А тук ти припомняме любимите Fashion places на Гери 


9. Бъркалка за яйца и хартия за печене
Обожавам печива и кремове. Поради здравословен проблем в последните години обаче се наложи да променя начина си на хранене. От едно известно време съм на КЕТО режим - високомазнинен, нисковъглехидратен. И понеже обичам хубавата храна - за мен не е просто начин на оцеляване, а удоволствие, разучавам рецепти в рамките на този режим. Например, супер лесно и вкусно тесто fathead dought (много добро и за основа на пица.) 



Споделям рецептата: 
180 гр жълта настъргана моцарела
80-90 гр бадемово брашно
1ч.л. бакпулвер
1/2 опаковка крема сирене
1 яйце
сол

Разтапяте на водна баня сирената, добавяте сухите съставки и, на финала, яйцето. Омесвате и печете на 180 градуса. А понеже обожавам сладкото, и най-вече шоколада, мога да споделя супер лесен и вкусен крем:

4 жълтъка
350 гр маскарпоне
50 гр 85% черен шоколад
20 гр краве или кокосово масло
няколко капки ром
1 желатин

Разтопявам на водна баня шоколада с маслото. На тънка струйка добавям и разбитите жълтъци и редувам с част от маскарпонето, като поддържам ниска температура на котлона и не спирам да бъркам до постигането на фина крем текстура. На финала добавям рома и набъбналия желатин. Разливам в купички или използвам като крем за торта (да, и торта хапвам, макар и на режим!). 


10. ТелбодЪТ 
Заедно сме от 2007-ма - някои си имат заешка лапичка за късмет, аз - телбод. В момента е в СОСО и много добре му се отразява, на момичетата - също. Освен това е голямото спасение в тежки ситуации - онзи ден си защипах подгъва на панталона с него - не е кой знае какъв пример, но поне бях спретната.

11. Щъркелче, фиби, шноли... но най-вече обикновени bobby фибички
Обичам лицето си открито, косата да не ми пречи, и точно те ме спасяват. 



А и не е добре постоянно да си пипам косата - мазнината от ръцете полепва по косата, оттам може да се получи и прекомерно накъсване на косъма... по-добре с една фиба. А взеха, че станаха и тренди, възползвайте се!

12. Cactus
Може и да не ви се вярва, но нищо не мога да правя с косата си сама. Затова поне залагам на правилно разресване.

 
От няколко месеца имам удоволствието да използвам Cactus - нови четки или по-скоро изящен аксесоар, но най-важното всъщност е функцията им - елиминират накъсването при сресване и са с нежни бодлички. Виждате, че не мога да избера една, дизайнът е впечатляващ, като има и по-компактни, идеални за чанта.

13. Пътеводител 
Обичам да пътешествам. Понякога само в мислите си, но подобни пътеводители са особено подходящи и за менталните, и за реалните пътешествия.







14. Отвертка

Често се случва да се оправям сама в  разни ситуации. Отвертката, освен доверен помощник, е и символ на феминизма.

15. Сапунени балончета 
Не ви ли се е случвало да искате нещо скоростно и бързо да ви усмихне, колкото и тежък да е денят ви... е, балончетата правят това! Рядко мога да си позволя да падам духом, защото служа като пример за огромен екип, но също така заради мен самата търся начини как да се чувствам положителна и да откривам хубавото във всяка ситуация.



COCO Nail House и Dry Bar са на ул. Николай Хайтов №2, а на ул. Козяк, бл. 112 се намира COCO Nail Academy, новият spot на COCO.

Тук виж: My style: Гери Баева


Уловихме прекрасната Гери Баева и заобикалящото я с най-новия модел на Huawei - впечатляващия Huawei P30 Pro.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 10 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 10 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.