Агония по неизлечимия нюйоркски шик в колекцията на Гескиер за Vuitton

Агония по неизлечимия нюйоркски шик в колекцията на Гескиер за Vuitton

В изцяло реновирания TWA Flight Center на летище Джон Ф. Кенеди, Никола Гескиер представи снощи своята нова резорт колекция за Louis Vuitton за 2020-та.

С дизайн от финландско-американския архитект Сааринен, центърът отговаря до голяма степен на характерния почерк на Гескиер в дизайн сцената, а именно склонност към нео-футуризъм. Французинът винаги гледа мащабно що се отнася до круизните колекции на старата френска къща - предишните се състояха в Бразилия, Мароко и Япония, а днешната е представена отново с богата доза ексцентричност в Ню Йорк, защото темата е именно старият добре познат нюйоркски шик, преразгледан през леко носталгична призма.

80-те години на миналия век в пълния си блясък, както и Дейвид Бауи референции, се четат в line up-а на дизайнера, а настроението, което задава, по един или друг начин кореспондира с CAMP или така нареченото прекалено изобилие и излишък, които стоят в основата и на тазгодишната МЕТ гала. Алисия Викандер, Мишел Уилямс, Емма Стоун и Кейт Бланшет, както и редовният свитък от стилисти и редактори, начело с Анна Уинтър, идват да уважат дизайнера, който използва повода, за да покаже прототипи на новите чанти за къщата, идващи с много нестандартен дизайн и идея с проектирани сменящи се снимки.

Що се отнася до самите дизайни, то там силуетите са очаквано футуристични и изразяващи се предимно в мини дължини и преувеличени обеми в горната част. Деколтетата са предимно heart-shaped и твърдо структурирани, подобно на корсет, а използваните платове, освен кожата като ясно забележим акцент, се ориентират около стандартния плътен памучно-вълнен плат за ризи в черно и сиво райе. Материята се експлоатира в комбинация от силуети като рокли с набор и паднало рамо, ризи, топове и бермуди.

Чантите, както споменахме по-горе, са важен хайлайт, но това важи за всички други аксесоари в колекцията - кожа в груби аксесоари като ръкавици - къси и дълги; кубинки и ботуши; шлемове. Декорациите, съобразено с темата, изобилстват - тежко изработени, с множество кристали или наподобяващи метална мрежа, които въпреки това биват достатъчно фино поднесени по маниер, който Гескиер владее до съвършенство.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia