Следва

The Marc Jacobs: Възкръсна ли Джейкъбс?

STRAIGHT OUTTA MARKET

Запомнете този слоган!

All fashion преди 4 години



От поне три години насам STRAIGHT OUTTA COMPTON си е същинско модно движение, а да ти кажат, че изглеждаш very Straight Outta Compton, се броеше за комплимент. Става въпрос за сериала на MTV, който прокара в ежедневието ни много 80-тарски "gangsta paradise" вибрации, преразглеждайки историята на групата NWA от улиците на Комптън, Лос Анджелис, развиваща се паралелно с революционизирането на хип-хоп културата.





Една типична STRAIGHT OUTTA COMPTON визия би изглеждала по следния начин: провиснали панталони, нагръдници, обемни суетшърти с качулки, fanny packs, шапки с козирки, обемни ланци всякакви, тъмни очила - абсолютно задължителни. Определено не се вписват в арсенала на вечните модни трендове, но пък са ключовите елементи, улавящи емблематичния стил на легендарната рап култура от самото й зараждане.





Използваме момента на затихване на цялата тази bad boy тематика, за да прокараме нова - STRAIGHT OUTTA MARKET. И тъй като гореизброените модни придобивки се оказват недостатъчно устойчиви на вечноизменящата се модна крива, въвеждаме свои.

Да излезеш право от маркета съчетава в себе си не гангстерския рай, а летния.





Дешифроваме: абсолютна и всевластваща логомания - Fila, Armani Exchange, Activia, Marella, обезателно тенис козирка Dior, театрален елемент, какъвто само Алесандро Микеле за Gucci може да възпроизведе, прозрачни аксесоари - по възможност много - естествено, и чанта, пълна с изобилие, защото гоним мащабност, преувеличеност и усещане за неизчерпаемост. Щедрото окичване с всякакви на пръв поглед несъчетаеми елементи е в основата на STRAIGHT OUTTA MARKET, а и същия щедър маниер откъм споделяне - на емоции, на дрехи, на жестове, на лога, на Activia, на щастието изобщо. 





Провокацията е не само търсена, а категорично задължителна, за да се превърне и "изглеждаш много Straight Outta Market" в комплимент. Нашата е в PVC Marella-та, пълна догоре с пакетирана плодово-млечна свежест, превръщаща тeгела вкъщи-магазина-парка-вкъщи в усещане за небце-празник.

Съгласяваме се, че STRAIGHT OUTTA MARKET стилистиката е въведена в експлоатация, а модният експеримент е успешен. Откриваме на улицата и в най-близкия маркет, и като кепшън, обобщаващ инстаграм кадри...

Всички визии са STRAIGHT OUTTA: FootCourt, Opticlasa, Armani Exchange и Collective.

Фотограф: View Sofia
Стилист: Габриела Желева
Грим: Даниела за Vogue Vision
Модел: Ани / Ivet Fashion

More All fashion

Модата на бъдещето с Beckmans School of Design, илюстрирано от Типан Норден

All fashion преди 31 минути

В галерията Liljevalchs в Стокхолм 13 от студентите по мода на Beckmans School of Design представят фантазьорски концепции за модата на бъдещето – оживени чрез живописта на шведския художник Типан Норден.

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.