Следва

Съдят Fenty на Риана за 15 хиляди долара

Кратък наръчник на перфектната мъжка брада

за перфектния джентълмен...

Beauty News преди 4 години

След като Кит Харингтън показа, че всеки мъж е на "мустак разстояние" от чудесния изтънчен стил... се зачудихме - какво му коства в днешно време на пич, с минималистичен моден подход, да поддържа страхотна визия и то в ерата на лилавите кожени панталони, крещящо дръзките кецове и металическите, че дори и розово-лилави, дизайни?

Всъщност, оформянето на брадата или мустака определено се брои за квота за стил и е много, МНОГО, важно. Все пак окосмяването на лицето е оцеляла във всяка една модна ера, било то и в различна форма. А истината е, че си е голям пиниз да поддържащ перфектната линия на брадата, бакембардите и всички тези зони, които имат нужда от специално внимание.

Казано по-просто: Периодичната поддръжка помага да се задържи определена форма и предпазва от търсене на антиутопия, докато се доближавате до утопията на гъстата брада.

И въпреки че идва странно казано от момичета, които се интересуват главно от мода и последните кутюр креации на Valentino и Givenchy, да кажем - Доверете ни се, момчета: Вашата брада ще расте толкова бързо, въпреки че редовно я подстригвате. Следвайте тези специфични съвети, подредени под чинния ред на малък наръчник, за да може с кеф да се хвалите пред приятелите си, че брадата ви е главен виновник, за това да сте любимец на мацките>>>


Чистотата на първо място
Никога не подрязвайте брадата си, ако е мазна, покрита с продукт, мръсна или мокра. Трябва винаги да се стремите тя да е в най-чистото, най-свежо състояние, така че да имате точна представа за формата й и кои области се нуждаят от най-голямо внимание. Така че, след като използвате Captain Fawcett's Beer'd Shampoo® за измиването на брада си, то я приведете във вид със сгъваемото джобно гребенче от био пластмаса /отново на Captain Fawcett, защото линията им грижа за брада е специално създадена за истински джентълмени/ и я оставете да изсъхне. Това ще ви накара да стигнете до стила, който най-много ви допада, и то без помощта на професионален бръснар, което си е чист бонус, ако питате нас.

Ножици, ножици
Може и да ви звучи налудничаво, но от време на време е съвсем некомпрометиращо дължината на брадата ви, да я подрязвате оттук-оттам с ножици. Разбира се, след измиване и сресване, и то само когато видите някой непослушен "щръкнал приятел", който нарушава цялостната картинка. Залагаме си главата, че основополагащият подробен наръчник за Модерния Джентълмен на Captain Fawcett има какво да ви каже относно най-добрите техники за поддръжка и оформяне на брадата и мустаците, всяка с подробни обяснения и изображения. П.П.: Намираме го в любимото ни място в София - Елефант.

С изключение на /строгите/ линии
Говорим за тези на бузите, деколтето и бакембардите, за които е задължително, ама наистина задължително, да използвате остър и интелигентен аксесоар като бръснача. Това, по наше мнение, е най-лесният, а и важен, начин да държите брадата си подредена, докато расте. Вземете тези ръбове, момчета! Ако не сте сигурни къде да е точната линия на деколтето - простичко е: вземете показалеца и средния си пръст и ги поставете директно над адамовата си ябълка. Представете си U-образна форма, която се изтегля зад всяко ухо и се среща в тази точка над пръстите ви. Всичко под това въображаемо „U“ си отива, а всичко над него остава. Верен другар в този мъжки ритуал пък е красиво изработеният бръснач със сменяемо ножче от Captain Fawcett, които е създаден за тези от момчетата, които ценят удоволствието и интимната близост на традиционното мокро бръснене. Разбира се, и са нужни и крем и четка за бръснене - великолепните такива от същата линия за мъжка грижа са разбираемият избор, не само защото кремът е със свеж аромат на борови иглички, кимион и кориандър, както и на екзотична смес от тамян, пачули и тютюн, сандалово дърво и кехлибар, а защото за най-добър резултат работи в професионално комбо с четката за бръснене Captain Fawcett, с фин косъм от язовец, изключително подходяща и за нежна кожа.

Храна
Независимо от това дали искате брадата ви да порасне или поддържате една дължина, трябва задължително да я подхранвате. Това я поддържа мека, гъвкава и здрава, а и насърчава косъма да расте бързо и здраво. Няколко капки брадично масло, нанесено върху чиста суха брада са нещото, което не трябва да изпускате в ежедневната си сутришна или вечерна рутина. Защото освен брадата ви, това помага и на кожата под нея, която често е суха или раздразнена. Различните видове олио за брада на Captain Fawcett подхранват косъма, като същевременно го държат на място. Плюс: ухаят невероятно, дори и в комбинация с любимия ни мъжки аромат Booze and Baccy от Ricki Hall, за който сме си говорили подробно ТУК!

П.П.: Последно, но не последно място, ако искате да се почувствате като истински професионалист, който сам се грижи за оформянето на брадата си - една бръснарска престилка Captain Fawcett няма да ви навреди, даже напротив - ще превърне всичко в истинско забавление. Време само по мъжки, с вас и най-ценното ви чаровно оръжие - брадата!

Иначе, Captain Fawcett, една от най-добрите бутикови британски мен груминг марки, е бранд на победители. Последната награда, към момента идва от World & Beard Moustache Championship 2019 - трета награда за най-добър мустак, подкрепян от Captain Fawcett. А каталогът на марката е дом на прекрасна гама от първокласни груминг атрибути и висококачествена мъжка козметика, които за ваше, а и наше, удоволствие намираме в Елефант, ексклузивен представител на бранда в България.

More Beauty News