Следва

Стил урок на седмицата: Романтика в разгара на лятото

Мария Грация Кюри получи Орден на Почетния легион

we should all be feminists...

All fashion преди 4 години

Креативният директор на Dior - Мария Грация Кюри, получи Орден на Почетния легион - най-високото отличие, чест и официално признаване на специалните служби на Франция, което се присъжда от френския президент.

Наградата й бе връчена от френския министър по въпросите на жените Марлене Шяпа, а на церемония, освен семейство Кюри, присъстваха дизайнерът Албер Елбаз, фотографът Елън фон Ънуърт, Антоан Арно с съпругата си Наталия Водянова и главният изпълнителен директор на Dior - Пиетро Бекари.

"Да получиш такава важна награда от и за Франция, която представя модата и културата, че дори и от ръцете на жена като Марлене Шяпа, която е отражение на най-важните ми ценности, е напълно нова емоция за мен", каза Кюри, призовавайки младите жените да вярват в себе си и да следват вътрешния си глас.

"Dior е къща, която празнува женствеността, така че вярвам, че е мое задължение да кажа на жените за техния потенциал. Благодарна съм на марката, която ме подкрепя в стремежа да дам глас на жените и тяхната работа", добави още тя при получаване на ордена си.



Иначе, вчера в Париж, кутюр шоу на нова колекция мода Dior предизвика истински фурор освен с дизайните си и със сценографията на феминисткия художник Пени Слингер.

More All fashion