Следва

View Sofia & Somersby: ISN'T THAT WONDERFUL?

Последен шанс за участие в конкурса за мобилна фотография Huawei InFocus Awards

 До крайния срок за подаване на снимки и видеа в регионалния конкурс за мобилна фотография и видеография Huawei InFocus Awards 2019 остават броени дни.

All About Life преди 4 години



11 август
е последният ден, в който талантливите любители на фотографията и видеографията от Централна, Източна и Северна Европа могат да подават най-добрите си творби, заснети с Huawei.

Конкурсът, чието начало беше дадено в края на юни, има цели 6 категории, включително и такава за кратки видеа до 30 секунди. До момента той успя да привлече много български любители на снимането и постави страната ни в топ 3 по брой подадени заявки за участие.

Заявките за участие се подават на официалния сайт на конкурса до 11 август.

Повече за конкурса виж ТУК.

Тук добавяме и няколко съвета от международния посланик на Leica - Кристиян Даулинг за мобилната фотография



Huawei InFocus Awards има 5 категории посветени на мобилната фотогофрафия - #Emotion Tag, Hello, Life!, Faces, Going the Distance, Storyboard и една на мобилната видеография - Life Now. Категориите са вдъхновени от мобилните устройства на Huawei, които се отличават със своята камера, привличаща вниманието и на професионалните фотографи.

В категорията #Emotion Tag авторите трябва да уловят спонтанните емоции на своите фотографски обекти. Hello, Life! пък ги предизвиква да намерят красотата в ежедневни ситуации. Going the Distance е категория отредена за любителите на пътувания. Те трябва използват фотографските функции на смарфоните си, като телефото обектива и утрашироката камера, за да запечатват по впечатляващ начин нови места и ситуации. Категорията Storyboard пък може да е изпитание за всеки опитен фотограф. В нея авторите трябва да пресъздадат цяла смислена и пленяваща история в колаж от 9 кадъра. Категорията за видеография Life Now дава възможност на любителите на видеото да се включат в надпреварата с 30 секундно видео, което трябва да впечатли професионалното жури.

Това, което обединява всички категории е темата за "неоткритата красота“. Тя е призивът на Huawei към любителите фотографи да открият „скритата“ красота около себе си.



Гласуването на журито, включващо експерти и популярни фотографи от цял свят, ще продължи до 29 август. То ще определи големият победител и победителите във всички категории.

Конкурсът включва и "награда на публиката". Всички снимки и видеа, подадени за участие в конкурса, ще бъдат достъпни на официалния сайт на Huawei InFocus Awards, където ще може да се гласува до 18 август.

Големият победител в конкурса ще получи 10 хиляди евро, мощния лаптопа Huawei MateBook 13 и смарт часовника Watch GT. Победителите във всяка категория ще получат Huawei MateBook 13, Watch GT, Huawei P30 Pro и 2000 Евро, завършилите на второ място в различните категории ще спечелят Huawei P30 Pro, а тези на 3-то място - Huawei P30. Победителят от категорията „награда на публиката“ ще получи Watch GT и Huawei P30 Pro.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.