Следва

Ако искаш на бъдеш Disney принцеса, пазарувай като такава!

Fashion Starter: Стефани Брук & изкуството да се обличаш като петгодишно

Стефани Брук е едно от онези Instagram модни момичета, които бързо правят впечатление.

All fashion преди 4 години

Профилът й е изключително добре подреден, а стилът й разпознаваем и труден за объркване, което правдоподобно оправдава големия й брой последователи.

Още щом попаднахме на профила й в Instagram, признаваме, веднага се превърнахме в почитатели. Интересният й и безспорно нестандартен маниер на обличане, състоящ се предимно от дълги цветни рокли с принтове или къдри, кецове и шантави аксесоари, сред които и големите диоптрични рамки, не остава незабелязан. Стефани не сваля очилата, но често ги редува с розови или брокатени такива, без да сменя формата обаче. Родом от Холандия, дългокосата блондинка и до днес живее там, а допреди година бе част от екипа на холандския Glamour като редактор Fashion Features. Сега 30-годишната холандка работи основно като инфлуенсър и freelance моден и бюти журналист, което, съдейки поне от безупречния й фийд и непрестанните пътувания до седмиците на модата в Копенхаген, Лондон и Париж, й се получава добре.


Street style вдъхновения: Копенхагенки


От стилистична гледна точка, Стефани е виден фен на датските брандове, с изявено пристрастие към Ganni, разбира се, а на пръв поглед странните аксесоари, са добре обмислени комплименти към визията й - лъскави чантички с мъниста, еклектични чорапогащници с принт на Marine Serre, съчетани задължително с отворени чехли на токче, винтидж лога като Gucci, Fendi и Chanel, присъстващи под различни форми във визията й.

Самата тя отговаря в интервю на въпроса как се облича следното: "Стилът ми е едновременно женствен и мъжествен. Обичам да нося мъжки ризи с по-вталени силуети, или пък рокли с кецове. Обличам се цветно и някак странно, особено, ако се вгледаш в очилата ми. Една позната наскоро ми каза, че се обличам като 5-годишно момиченце, а сега като се замисля, май е права."


Fashion Starter: Карълайн, внучката на Даяна Врийланд, за секса, виното, пастата и тревата


Тя разказва още, че именно Instagram оказва благотворно влияние върху стила й, защото документирането на аутфитите й всеки ден я предизвиква да бъде по-креативна, да надскача себе си, да пробва нови неща и комбинации, а в резултат стайлинг уменията й завидно се подобряват: "Освен всичко това, аз и черпя вдъхновение от другите в социалните мрежи. Сесиите в списанията често са прекалено нереалистични и недостъпни. В Instagram пък виждам момичета със страхотни аутфити, които те наистина носят в реалния живот, за всякакъв тип време и са съставени от елементи, които мога да си позволя."

Освен със стил, достоен за подражание, младата холандка може да се похвали с добри ценности, които усилено промотира - тя е веган, не носи кожа с косъм и подкрепя развитието на устойчива мода, разбирайки добре, че това понятието не е просто пореден тренд, който компаниите използват, за да изглеждат "по-зелени", а умно решение за една толкова проблематична индустрия като модната.


Всички носят: Бързоходките на Arizona Love


Измежду дългите до земята рокли, смелите принтове, големите палта от изкуствен косъм и неподражаемия маниер на съчетаване помежду им, Стефани продължава да ни изумява с въображението и всъщност лекотата, с които сътворява всяка една визия, ден след ден. Без да се страхува от присъствието на цвят, подсказваме, розовото там е на почит, тя наслоява разнородни по естетика елементи, докато не получи неповторим краен резултат от равни части винтидж настроение и по скандинавски добър минимализъм, които в комбинация не могат да оставят никого равнодушен

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.