Advertisement
 
Trend Report: Нощи в (бял) сатен...

Trend Report: Нощи в (бял) сатен...

Току-що приключихме с детайлното разглеждане на Големите Тенденции за Есен/Зима 2019-та, но това съвсем не означава, че темите, ориентирани около тенденциозно случващото се в момента, биват изчерпани.

Съвсем напротив, на прага на новия сезон тепърва предстоят още теми, които да дискутираме, а мини тенденциите, правещи честа, но все пак недостатъчна поява, за да се обособят поотделно, ще разгледаме тук в редовната Trend Report рубрика.

Днес погледите ни се обръщат към сатенените материи, които по един или друг начин заемат немалка част от дизайнерските колекции за есенно-зимния сезон. В различни интерпретации, и стилово, и а и като цвят дори, капризната материя проправя своя път основно благодарение на възраждащите се 90-те години на миналия век като естетика, апелиращи на не един или двама дизайнери в момента.


Стар Холивуд и много максимализъм в новата на Paco Rabanne

По подразбиране материята великолепно кореспондира на вечерните визии, от които имена като Paco Rabanne и Peter Pilotto се възползват. При Dolce&Gabbana пък естетиката от вечерна започва да граничи по-скоро с изтънчен прочит на пижамата, изразяващ се в невероятни обеми, макси дължини, царствени силуети и пухчета, колкото и екстравагантно да звучи.


Peter Pilotto


По-различното Dolcе&Gabbana

Освен слип роклята, която първа идва наум при мисълта за копринено-сатенените финиши, изброените по-долу имена имат много по-задоволителен букет от предложения от конкретната рокля. От Christopher Kane представят превъзходни миди поли в наситен цвят на фукция; при Sies Marjan това са изумрудените ризи; а при Giorgio Armani това са изкусните панталони в оптимален микс от привидно спортна естетика, декорирана обаче с пера и разточителни аксесоари.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.