Следва

Art Act: Питър Линдберг, черно-белият ловец на души

Изложбата за мобилна фотография Huawei InFocus Awards 2019 беше официално открита в галерия nOva Art Space

В понеделник се проведе официалното откриване на едноседмичната изложба на Huawei за мобилна фотография.

Events преди 4 години

Тя ще продължи до 7-и септември включително и представя избрани творби на български автори от конкурсa за мобилна фотография Huawei InFocus Awards 2019 и на посланиците на Huawei в България. 49-те изложени фотографии са заснети единствено с мобилни устройства на Huawei.

Откриването в nOva Art Space събра десетки любители на мобилната фотография. Сред тях бяха много от участниците, чиито творби са изложени, фенове на марката в България и журналисти. Те имаха възможност да разговарят на място с популярния български фотограф Димитър Караниколов (@karanikolov), един от посланиците на Huawei в България, който беше и куратор на изложбата.

Димитър Караниколов

По време на откриването Караниколов сподели, че изборът за финалните 49 фотографии е бил измежду 7000 снимки, което е било истинско предизвикателство.

"Избрахме кадри с интересни теми и най-вече с различни техники на снимане – макро фотография, снимки с широк обектив, портрети. Мобилната фотография вълнува всички, а както знаем най-добрата камера е тази, която винаги е с теб!" допълни Караниколов.

Ивайло Захариев

Емилия Кирилова, PR мениджър на Huawei за България и Северна Македония сподели пред гостите на откриването:
"Huawei се наложи като лидер в мобилната фотография, но това е само част от глобалната ни мисия да правим технологиите отворени и достъпни за всички. Както виждате, днес всеки може да заснеме кадър, достоен за изложба, дори с нисък и среден клас смартфон на Huawei. Технологиите в сферата на комуникациите се развиват с темпове, които дори е трудно да осмислим, и благодарение на Huawei те са в ръцете на все повече хора по света."


Иво Орешков

Галерията nOva Art Space на улица Съборна № 3 ще очаква всички любители на фотографията тази седмица от 11 до 19 часа всеки делничен ден и в събота от 11 до 15 часа. Входът за изложбата е свободен.



В официалното Facebook събитие посветено на изложбата можете да споделите и личните си впечатления от фотографиите.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.