Следва

Кожа или нищо

На село съм!

#cleanfoodlover

All fashion преди 4 години



Ъгълът се нарича още "на село". Там, където всичко беше простичко и толкова лесно. Там, където сновяхме напред-назад с баба в кухнята. Там, където най-простичката филийка изобилстваше от вкусове. Там, където йогурта беше кисело мляко. Там, там, там. Не можем да се върнем назад във времето, пък и, честно казано, не искаме.

А и няма нужда. За да сме "там" и да превърнем спомените на небцето в реалност, нужна ни е само една отбивка La Bottega Monte, мястото, където градът се среща със селото в една перфектна комбинация.







Мястото, градска перла, в която обичаме да пием вино и да  ядем скариди в зехтин, е пресечна точка на здравословна и естетска атмосфера, вкусна и чиста храна, и фината енергия на обич и споделеност, която си носим в ДНК-то от бабино време. Тя се крие по рафтовете на Фермеския щанд, където всяко градско момиче може да се срещне със селото, но на собствена територия.





Помниш ли киселото мляко? Онова с истинския вкус… Онова, което вървеше на всяка манджа, почти толкова добре, колкото и мерудията ... И да не ти се вярва, има такова и в града, по-точно на бул. Черни връх 191. Лишено от консерванти и нишесте, точно както баба го правеше навремето. Доставя го Ферма "Бредас", идва до нас от покрайнините на Петрич, носи етикета “Био“. 







Помниш ли яйцата?
А омлетите? Миш-маша? Баницата на баба е недостижима рецепта, защото липсва най-важното – домашните продукти. Преди, да си веган не беше популярно, съответно яйцата заемаха основна роля в немалка част от бабините гурме-та. Не се отчайвай, и тях, заедно с още много важни компоненти от всяка българска рецепта, ще намериш в петата звезда от съзвездието "La Bottega". Осигурени от Ферма "Съни Фарм ", която отглежда животните си около с. Абланица, продуктите /освен яйчица, оттук набавяме и прясно здравословни пилешко/ са екологично чисти, от пасищни кокошки, отглеждани освен свободно, и с любов. 











Ами ХЛЯБА? Всяка негова хапка беше по-вкусна от предишната, топеше се в устата, ухаеше през пет улици. В партньорство с Братя Хлебари любимата ни верига подкосява краката и с този спомен на небцето. Всяка хапка от поредната филийка хляб е чудно балансирана, съставките са простички, точно като онези, които баба използваше – натурално или органично брашно, вода, жива квас и сол. И майсторлък. И търпение. И можене. А, и въглен, ако решим.



Като говорим за аромати и вкусове, стигаме до негово величество Кафето. Няма начин, няма никъкъв начин да пропуснем това величествено удоволствие, превърнато на това място в култ. Достоверното доказателство е и невероятната машина за изпичане на сурови кафеени зърна на място. Едно преживявае и опит, които препоръчваме. Защото нищо не е същото, като кафе, изпечено пред теб, за теб!



На село пиехме компоти, но в града ни трябва кофеин. Кафето намира мястото си сред останалите екологично чисти продукти на щанда, прясно изпечено, с над 30 вида антиоксиданти във всяка глътка и около 800 аромата, смесени в омайваща симфония, която можем да наречем само с едно име – "Щастие“. Това е кафето на пекарната за кафе "Колумбус", което пием, и целите ни изпълва. Сетихте се за "Дами канят", нали. Ами такова е - силно, флиртуващо, безумно вкусно, качествено. 

В La Bottega Monte спомените оживяват… истински. Все едно си на село, пък си тук! 










 
La Bottega Monte е на бул. Черни връх 191, тел. 0889 34 44 93.

Ели е от @ivetfashion
Гримът и прическата са от @voguevision
Стайлинг - Габриела Желева
Снимки - View Sofia 

More All fashion