Следва

Четири любими дестинации тази седмица

Повече чувства с ноемврийската програма на Future Shorts

Най-голямата мрежа за късометражно кино и DVD лейбъл - Future Shorts предлага нова “Чувствителна програма”...

Movies & TV преди 14 години

Най-голямата мрежа за късометражно кино и DVD лейбъл - Future Shorts предлага нова “Чувствителна програма”, през месец ноември.

Тя включва поредица от 9 филма, които удрят в сърцето. Темите са свързани с човешките чувства по отношение на: любовта, вината, грижата, секса, вярата, невниманието, желанието за прикрючение, самотата … показани с формите на некомерсиалното кино и анимация и с нов, оригинален поглед.

Сред историите се открояват: шеметната анимация на френския режисьор Клиши върху известната френска песен на Едит Пиаф и Тео Сарапо “За какво служи любовта”; многократно награждаваният Марсел Лозински от Полша използва пощата, за да разкаже къде отиват писмата без адресат или тези до Господ Бог например и още; самотна ли е чистачката на вечерния офис във филма “Уроците на нощта”; егоизмът и чувството за вина, които съпътстват грижите за тежкоболен роднина във филма “Баба” на Жужана Спидлова и виталният, пълeн с настроение български документален филм на Боряна Пандова - “Защо е прекрасен този петък” или обичат ли българите разнообразието и още...

Heartbreaker


Реж. Винтсент Хайкок / музика MSTRKRFT / САЩ / 2009 / 3’16
Магазин за картонени играчки е презвет от банда скейтъри, които предизвикват хаос, а в същото време се влюбват в момичето на касата, във видето на MSTRKRFT.

Опасностите на любовта


Реж. Луис Клиши / Франция / 2006 / 3’09
В тези четири минути изпълнени с анимационен екшън виждаме възходите и паденията по трънливия път на любовта.

Poste Restante


Реж. Марцел Лозински / Полша / 2008 / 14’20
Всички тези писма, които децата пишат на Дядо Коледа, трябва да отиват някъде, и тук разбираме къде. Филмът описва цъкъла на живота, използвайки пощата, която не може да бъде доставена, като трогателна метафора. Режисьорът Марсел Лозински, беше номиниран за различни награди през 1994 година з афилма си "98 мм от Европа".

Как срещах баща ти

Реж: Алекс Монтоя / Испания / 2009 / 8’55
Ана и Микел се прибират в спалнята на Ана сред една вихрушка от целувки, но когато стигат до леглото Микел не е успява да постигне ерекция. След часове отчаяни опити, Микел избягва с няколко промърморени извинения и подвита опашка. Гледайки го как си тръгва, Ана осъзнава, че могат да й се случат много по-лоши неща от този искрен, нещастен млад мъж.

Защо ще е прекрасен този петък?
Реж. Боряна Пандова, Иван Николов / България / 2008 / Документален / 26'45
Това е България. България е държава в Европа. Разположена е в източната половина на Балканския полуостров, и заема 22% от площа му, както и 1/27 от Европейския Съюз. Европейският Съюз е съюз на европейски държави, за него разнообразието е важно нещо. Затова и българите много обичат разнообразието.

Баба

Реж. Жужана Спидлова / Чехия / 2008 / 20’40
Темите за егоизма и вината са изследвани в това психологическо изследване, показваща едно момиче, принудено да се грижи за умиращата си баба.

Luv Deluxe

Реж. Саман Кешаварц / музика Cinammon Chasers / САЩ / 2009 / 5’14
Как може да се промени животът ти, ако направиш нещо съвсем просто по различен начин? Разрушителните възможности са изследвани в това енергично видео песента на Cinammon Chasers озаглавена Luv Deluxe.

Уроците на нощта

Реж. Адриан Франсис / Австралия / 2008 / 9’00
Когато офис работниците си тръгват след техния работен ден от 9 до 5, Майа, чистачката на офиса започва своята смяна. Тя настоява, че това не е самотна работа и философски настроена към взаимоотношенията между нея и хората, след които тя почиства.

Поддръжка

Реж. Боркур Сигторсон / Исландия / 2008 / 1’40
Умиращ мъж се опитва да отнеме собствения си живот в спешното отделение, но на каква цена?


- - - - ПРОЖЕКЦИИ - - - -
* СОФИЯ*
12 ноември - Дом на Киното – 20:30
23 ноември - Червената Къща – 20:00
30 ноември - Червената Къща – 19:30
* ПЛОВДИВ *
2 декември – Бар Сохо – 20:00

* ВАРНА *
26 ноември – Морско Казино - 20:00

* БУРГАС *
27 ноември – Бар Роял – 19:30

 

More from View Sofia

More Movies & TV