Следва

Безупречна Летисия Каста, 41, за Madame Figaro

"Всеки човек е поука за другите - добра или лоша." Големият Радичков, роден днес

"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки."

Celebrities преди 4 години

На днешната дата, 24.10.2019, се навършват 90 години от рождението на Големия български писател, драматург и сценарист.

Йордан Радичков е писател, за когото правилата в художествената литература губят своята традиционна роля - той създава алтернативи, затова и интересът към творчеството му е толкова голям. Произведенията му са преведени на 37 езика и са издадени в 50 страни по света.

Номиниран за две Нобелови награди за литература, Радичков ни напуска през 2004г., оставяйки зад себе си многобройни романи, пиеси и сборници с разкази.

Спомняме си за него така:

"Едно време, като слушах как старите хора в моя край разговарят помежду си, имах чувството, че си разменят златни монети... Сега, като слушам как всички ние разговаряме помежду си, имам чувството, че си разменяме книжни левчета. От ония смачкани и захабени от употреба книжни левчета, с които нищо не можеш да купиш! И може би тъкмо заради това, че нищо не може да се купи с тях, си ги разменяме така щедро помежду си! Толкоз за едно левче!"

И нека спрем да разменяме "смачкани левчета".

Още цитати намираме ТУК.

More Celebrities

Тенис мода номер 4 от Зендая, този път в бяло

Celebrities преди 12 часа

Тенис модното турне на Зендая вече е към своя край. Признаваме се, никога не сме се радвали толкова на буквалната мода. Стилът на актрисата, вдъхновен от тениса, за премиерата на предстоящия филм Challengers, обаче, определено е нещо много специално. През уикенда видяхме разнообразие от бели тенис визии в Милано, следващи показаното в Сидни, Париж, Рим и други столици, така че се гмурваме в приказния стилов свят на талантливата актриса, създаден от стилиста Лоу Роуч (Law Roach), за пореден път.