Следва

"Нашите недоносени деца": интервю с Маргарита Габровска

VIEW Бел Хинова: "Не припаднах пред Карл. Хлъцнах, но стоях."

След Chanel (няколко пъти), Dior, Off-White, Free People, Giambattista Valli, Dolce & Gabbana, Emporio Armani и Sportmax, ето я Бел и за View Sofia.

Interviews преди 4 години

Бел, 17, зодия Дева, далеч не изглежда като неориентиран тийнейджър, много е фина и спокойна, малко срамежлива. Избягва да пие кафе, защото по нейни думи е "прекалила в Милано и Париж". От двете модни столици харесва повече Париж; казва, че намира хората в Милано за по-престорени, но признава, че за един модел там е по-лесно да намери работа. Все още експериментира със стила си, иска да учи, да пътува, да преживява.

Дойде в Редакцията след училище, а и разговорът ни протече като в едно много дълго голямо междучасие - като между приятели. За срещата й с Карл, за Chanel сега, за Бела и Джиджи Хадид, както и за хидратиращия крем, в който се кълне, може да прочетете само ТУК:

View Sofia: За първи път беше в ревю на Dolce & Gabbana този сезон. Промяната ти за него беше като че ли най-осезаема - изглеждаше много по-голяма отколкото си, като истинска Долче мацка.
Белослава:
Да, предполагам, че е от този "фейс", който правиш на runway - гледаш лошо, гълташ си бузите.

Те имат над 150 аутфита на шоу, просто им трябват много модели, аз чаках 4 часа на фитинга, а преди това въобще не знаех дали ще ме изберат.


Dolce & Gabbana Пролет/Лято 2020

V.S.: Как се случиха нещата с Chanel миналата година, беше голяма сензация, пък и никой не го очакваше.
Б.:
Ами, като при всички други модели, предполагам.

V.S.: Е, и все пак не всички избират.
Б.:
Хаха, ами не всички са от България.

Отиваш на кастинг, ако те харесат – на фитинг, коса, грим, както си му е редът. После те обличат и те пускат пред Карл. Той казва "Да" или "Не". В някои случаи иска да се добавят аксесоари, дава съвети.


снимка: Facebook

V.S.: Еха, как спокойно го казваш. Да те "одобри" Карл, че даже и да не те, не е шега работа. Сигурно се свиква, но все пак такъв гигант да стои срещу теб, как се държиш? Не припадаш ли?
Б.:
Обикновено казват предварително как да се държиш. И, да, много момичета припадат – букерката ми ме издърпа и ми каза: "Дай сега да преговорим как да се държиш, защото много момичета припадат пред Карл. Трябва да те подготвя преди това."

В агенцията ни има един огромен гардероб, за да може, ако някоя моделка се е облякла много зле, да я преоблекат - мен много пъти са ме преобличали, за една година трябваше да се науча как да се обличам "правилно". От този гардероб ми дадоха да пробвам всякакви неща – малки, големи, грозни... просто за да се науча, че мога да изглеждам сякаш всичко ми харесва. Това е идеята на цялата работа. Та, пробвах някакви неща, разхождах се насам-натам в агенцията и после ме пуснаха пред Карл.

V.S.: Как тогава трябва да си облечен за кастинг?
Б.:
По кастинги е много различно в Милано и Париж – от това, което аз съм видяла. В Милано всички носят черна блуза, черни дънки, Dr.Martens – това е, никой не ти позволява да покажеш малко повече от твоя личен стил, докато в Париж можеш да се облечеш както си поискаш, стига да заявяваш нещо, някаква позиция; да се откроява някакъв attitude, казват те.

V.S.: А ти с какво отиде?
Б.:
Ами първата година не бяха добре нещата – всеки ден ме преобличаха и на мен ми писна, казах си: "Хайде сега, Белослава, ще се помъчим!"


Кадърът е отпреди първата й поява на подиума за Chanel; Facebook

Иначе ходила съм и с този панталон (бел.ред. в Редакцията Бел дойде с черен панталон от рипсено кадифе, както я снимахме ТУК;), който не е добра идея, защото не можеш да видиш тялото, доста е широк и мъжки за техния вкус – него ми го смениха няколко пъти. Чисто белите тениски, които аз си нося, също не са добра идея – букерите предпочитат тишърти с рок банди, някакви лога. Не е най-доброто, но като се "понаучиш" и вече те оставят да си ходиш както искаш. Със сигурност не трябва и да си твърде fashionable и тренди, защото не се приема добре. Също, ако носиш много марки, е гарант, че няма да те вземат – има момичета, които отиват на кастинг за Долче с колан Долче, някаква грамадна катарама... не е OK.

V.S.: В Милано по-скоро можеш да познаеш модел просто по високия ръст, голямата папка под мишница и кльощавите крака, но много по-малко цвят се вижда действително.
Б.:
Да, там всичко е черно, скини джинси... в Париж имаш много по-голяма свобода.

V.S.: А косата, поне за нея не правят проблем, нали?
Б.:
Да, аз винаги си я нося пусната и къдрава. Просто сега (Бел дойде с права коса, току-що скъсена драстично;) реших, че веднъж искам да е гладка и прибрана и да мога да прокарам пръсти през нея.

V.S.: Нека се върнем на срещата с Карл. Влизаш, без да припадаш разбира се, и?
Б.:
Не припаднах. Хлъцнах, като влязох, но стоях на два крака.

V.S.: Той е сам или?
Б.:
Не, има много хора около него. Има човек, който записва всяко нещо, случващо се в стаята. Всичко се описва.

V.S.: Наистина?
Б.:
Да, например, тази гривна беше на ръката на еди-кой-си, после я сложихме на ръката на това момиче – такива работи. Води се документация на ръка. Още много хора стоят около него – кастинг директорката Дюкло, Виржини Виар също.

V.S.: Следващия кастинг вече го ръководеше Виар, нали?
Б.:
Да, но откакто нещата са в нейни ръце, тя е и на кастинга, и на фитинга. Проследява всичко.

V.S.: Няма как да не се усеща промяната, какво се случва всъщност?
Б.:
Специално на това ревю (Пролет/Лято 2020) всичко беше много променено. Много от моделите-ветерани, които ходят за Chanel 4-5 години поред, не бяха одобрени.

V.S.: А това зависи от нея?
Б.:
Да, тя е искала да промени лицето на марката.

V.S.: Джиджи Хадид пък отдавна не се беше появявала.
Б.:
Не съм в течение честно казано.

V.S.: Кажи ни обаче, какво стана като излезе Мари Бенолиел и ви крашна шоуто?
Б.:
Хаха, аз намирам шегата за много добра. Бях много назад и не разбрах много какво се случва, не разбрах защо ходим толкова бавно – впоследствие стана ясно, де.

В бекстейджа Джиджи беше супер разярена – тя е много бойна, боксьорка все пак. Има много американско поведение, иначе по време на репетицията изглеждаше много сладка; разкарваше се с едно бяло кимоно и една книга.

V.S.: Какво четеше?
Б.:
О, не знам, не видях. Много модерно е станало да носиш книги, всяка втора моделка си ходи с книга на ревютата.

V.S.: Ти носиш ли си?
Б.:
Аз си имам Kindle, на него чета.

V.S.: Какво четеш?
Б.:
"Шантарам" в момента. На Грегъри Дейвид Робъртс.

V.S.: Какво друго от кухнята, каква е промяната, какво се усеща?
Б.:
Някак са много по-земни нещата. Самата Виржини е много по-земна. Chanel за мен e традиция, работата там е различна, не е като за по-новите марки.

V.S.: Кое беше най-интересно от ревютата, които прави?
Б.:
Off-White беше голяма драма. Заради сестрите Хадид най-вече – шоуто закъсня с един час заради тях двете. Бела е всъщност сладка на живо, въпреки всичките операции, докато Джиджи не съвсем.

V.S.: Личи ли си много, като я гледаш по-отблизо? Тези скули са малко нечовешки сякаш.
Б.:
Знаеш ли, аз виждам операциите й като много смешно нещо – какво, тя е отишла при хирурга си Х, показала му е една снимка на Карла Бруни като млада и му е казала: "Искам това лице". Нещо такова си представям.

Имах близка среща с Бела Хадид тогава – снимаха всички ни, някаква вътрешна продукция – стоях на опашката с другите момичета, докато чаках да ме снимат. В същия момент тя мина зад мен и имаше тюрбан на главата, точно й бяха измили косата; влиза при нас, аз бях с роклята за ревюто вече и ми каза: "Wow, cute dress!" Само се обърнах, бях се опулила малко, видях я и си казах: "Уау, това е Бела Хадид!" Благодарих й, разбира се.

V.S.: Не е ли малко прекалена манията около тези няколко толкова известни модела?
Б.:
По-опитните модели не ги третират като нещо велико, не им се радват чак толкова. Никой не ходи да се снима с тях или нещо такова, освен ако букерът им не ги накара. Обаче папараците са нещо страшно. Особено пък ако някоя от тях участва в ревюто, в което и ти.

За самото Off-White много се вълнувах, но не се получи точно както си го представях – обувките не бяха много удобни. Чувствах се малко странно.


Off-White Пролет/Лято 2020

V.S.: Но пък изглеждаше страхотно! Освен за работа, за нещо друго време остана ли? Какво ти прави впечатление като пътуваш?
Б.:
 Много е приятно да виждаш хора, на които им пука как изглеждат.

V.S.: За следващия сезон какво да ти пожелаем?
Б.:
Да отида в Ню Йорк най-сетне! Голяма мечта ми е. Но не мога да си изкарам работна виза все още, нямам 18 и не съм работила навън достатъчно, че да ми дадат.

V.S.: Пожелаваме ти! Тук какво снимаш сега?
Б.:
Нямам определен ангажимент в момента.

V.S.: Ти си много слабичка, не пазиш диети, нали?
Б.:
Ами, не. Букерите подхвърлят разни неща от време на време, но... хаха.

V.S.: Някакви специални моделски ритуали в грижата за кожата?
Б.:
Мия си лицето с една пяна на Хималая. Имам и машинка, подариха ми я, не знам откъде, която измива лицето. Използвам и кремчето Ембриолис, взимам си го от Париж.

V.S.: Ох, това чудно мазило! Навсякъде много го хвалят. Толкова ли е добро?
Б.:
Аз имам много суха кожа и ми действа много добре. Супер е. За всичко го ползвам, понякога го оставям и на устните като маска. Ползвам и разни ексфолианти, които трябва да depuff-нат лицето.

V.S.: Наспа ли се въобще на тези модни седмици?
Б.:
Не, не и не... Реално има кога да си легнеш рано, но просто с всички тези примамливи оферти... нямаше как.

V.S.: Искаше ли като малка да станеш модел?
Б.:
Не, изобщо не съм искала да се занимавам с това сериозно, просто исках да пробвам.

V.S.: А виждаш ли развитие занапред?
Б.:
Бих го правила докато мога.

V.S.: След това?
Б.:
Искам да уча навън. В Лондон или Париж. Сега уча Моден дизайн в Приложното училище и искам да продължа. Не моден дизайн, по-скоро Creative Directing или Стайлинг, или Byuing.

V.S.: Къде ти се ходи, къде ти се пътува?
Б.:
Много обичам Азия. Искам да се върна в Индия – бях за месец там с майка ми.

V.S.: Откъде се обличаш?
Б.:
Много различно. Пазарувам доста секънд хенд, защото нещата, които се предлагат тук, не ми харесват много.

V.S.: В какво се изразява сега стилът ти, каза, че се е наложило да го попромениш.
Б.:
Наскоро уж открих какво ми харесва. Идвайки насам се чудех какво да отговоря, ако ме попитате, и не можах да измисля, наистина не знам.

V.S.: Той се променя постоянно, нормално е.
Б.: Харесвам различни неща – мога да се облека и много момичешки, в други дни съм като момче.

V.S.: Днес кое е?
Б.:
Днес съм си така – не знам, като Миленал. Джинси, тишърт с щампа, новите ми любими очила, раница.

Аутфит описанието върви към последната снимка - от Sofia Street Style, на всички други Бел е соанирана ала View Sofia - все с неща от редакционния гардероб.

More Interviews