Мъжката Prada, теория на елегантността

"Не героични, а герои... Искам да излъча надежда, че ако в този хаотичен свят умееш да вършиш работата си добре, притежаваш интелект и култура, това вече е нещо... Надежда, която връща уважението към работата, към усилията, към изтощението от работа, към трудното." С тази сложна формулировка Миуча Прада пояснява идеята си зад новото мъжко предложение за Есента на 2020.

Колекцията е насочена към това не колко объркана е действителността ни, а колко много я усложняваме самите ние. Дизайнерката не се разгранича от темите на злободневието ни най малко - сексуална флуидност, любов, мир, война... в lineup-а има всичко.

В посока на дизайните, италианката обръща внимание на утвърдената Prada стилистика с основен акцент върху функционалните дрехи и изискания тейлъринг с ноншалантен привкус.

На фона на класическия и неутрален в цветовата си гама прочит, колекцията намира връзка с Ар Нуво стилистиката, майсторски интерпретирана в присъствието на многоцветната палитра-акцент, както и щамповани десени и графики, разгледани или много детайлно, или като цели силуети.


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia