Следва

Мъжественост, обвита в сатен, от Tom Ford

Назад във времето, но напред с модата - мъжкото Gucci

FALL 2020 MENSWEAR

Runway преди 4 години

"Модата е като часовник... Не проявявам носталгия, не се хващам и за миналото - използвам го, защото миналото е едно много интересно място." С тези думи Креативният директор на Gucci обясни вдъхновението си, стоящо в идейния център на новата колекция Fall 2020 Menswear.

Тълкуваме: модният експеримент с пътуването във времето, на Алесандро Микеле идва под формата на деконструктивизъм на мъжествеността, който повдига завесата на красотата в това да бъдеш различен. "Това не е разказ, който неглижира или изключва основната мъжественост, а напротив, искам да говоря колко е сложно да си мъж. А това означава да пораснеш може би по различен начин, защото светът на мъжете е много разнообразен и пълен с различни елементи - точно както женския."

Естетиката и в тази колекция, както в първата му за италианската модна къща, а и всяка последвала, говори за мъжествеността като нежна сила, полово флуидна, леко феминин, с примеси от исторически образи. Шорти за голф, училищни обувки, чанти с игрив тон, чорапки с GG десен в маниер greche – някога носени от добре соанираните момчета в църквата - дават наивен чар на цялото, еклектично вързано в живописна гама.

В духа на концепцията Микеле обръща внимание и на различните исторически епохи от миналото, изграждайки мъжкия образ за 2020 година. Болеро шапки, блясъкът на Дейвид Боуи, 90-тарският гръндж на Кърт Кобейн и леопардовият принт на Кортни Лав са само част от миналото, повлияло Алесандро да създаде собствената концепция за Мъжа.

Наблюдавайки часовника, Креативният защитава сериозния си подход към темата, като представя и емблематичните чанти с надпис FAKE, както и покорилото модния свят творение – Princetown чехлите с косъм.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.