Махараджа-шик в денди образите на Givenchy

Махараджа-шик в денди образите на Givenchy

Става ли дума за изтънчен моден вкус назад във времето, по-конкретно през 30-те, като особено ярък персонаж в мъжката мода се явява Йешуант Рао Холкар II - вдъхновението за Fall 2020 Menswear колекцията на Givenchy. Клеър Уайт Келър насочва вниманието ни към различния в маниера си на обличане Махараджа, дендито на миналия век, и неговите пътешествия.

Колекцията обръща внимание предимно на класическото мъжко облекло и прецизния тейлъринг, разгледани в характерната за марката елегантна стилистика. Допълнението в конструктивен смисъл идва с присъствието на 70-тарски шик в пропорциите и формите, както и силно повдигнатата талия, оувърсайзд тенденцията и асиметричността в цялото.

Идеята да представи мъжка колекция от по-висока модна степен, Келър осъществява с аранжирането на дизайните си в различни стилистики, а като най-изпъкваща се отличава една от любимите на денди Махараджа – каубой духът, интерпретиран в аксесоарно допълнение от шапки.

Налице са и новостите, прибавени към вече утвърдената класика на Givenchy - плетивата в различни интерпретации, спортният прочит и грубоватото присъствие на циповете и безопасни игли като детайли.

От друга страна, предложението е олицетворение на контрасти, представени предимно чрез подбора на материи – от кашмирени костюми до латексови ризи, вълнени палта и изящни кожени изделия. Едновременно с това, Креативната наглася контрастите и в прочита на текстилните разработки, обединявайки дюсови, каре, райе, графични и деликатно бродирани, битуващи в неутрална гама на сиви, бежови и черни тонове, подкрепени от яркочервено, лилаво, синьо и бордо.

Денди мъжкарите на Клеър Уайт Келър, в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia