От нищо - нещо като кутюр, Viktor & Rolf

От нищо - нещо като кутюр, Viktor & Rolf

Концептуалните дизайнери създават пачуърк от отпадъчни мостри на платове, олекотяват силуетите, за да излъчват свобода и безгрижие.

Започвайки работа по пролетния кутюр, Виктор Хорстинг и Ролф Снорен изпадат в затруднение откъм наличие на платове - във възможно най-буквалния смисъл. След рециклиране и reuse сезони наред, "не беше останало почти нищо за ползване", казва Ролф пред WWD. "Единственото, с което разполагахме в ателието, бяха мостри, които доставчиците са ни оставяли през годините."

Абсолютно непокътнати, мострите, които никой не е пожелал да използва в определен минал момент, сега влизат в употреба на дизайнерското дуо - или поне тези от тях, които минават за "кутюр подходящи". Резултатът е зашеметяващ lineup от изцяло пачуърк визии със sustainable елемент.

Настроението е много младежко; царят небрежният шик и кукленската красота. Естетиката на цялото е допълнена от гумените сандали и чанти от съвместната колекция на Виктор и Ролф с бразилския бранд Melissa.

Лицата и телата на красивите момичета, сред които няма как да пропуснете и нашата Бел, са нашарени с татутировки - надписи като "любов", "мир", "цветя", вдъхновяващи цитати, Инстаграм #-ове и кратки мисли като "ти трябва да си промяната, която искаш да видиш в света", "Успехът не е край. Провалът не е фатален" и дори "Keep calm and get tattooed".

При Viktor & Rolf "елегантната икономия" е майка на кутюра - цялата колекция е в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia