Следва

Какво ново: Kiko Kostadinov х Asics с нов рекламен клип, сниман в България

#TheLatest: Moncler и JW Anderson, екипно

THE LATEST IN FASHION

All fashion преди 4 години

Проектът Moncler Genius стартира през 2017г. и оттогава насам ангажира имена като Craig Green, Richard Quinn, Simone Rocha, Пиерпаоло Пичоли и Hiroshi Fujiwara за създаването на уникални капсулни колекция за бранда.


Джонатан Андерсън

Вече са известни имената на следващите дизайнери, които предстои да представят своята пожелателно нестандартна и безумно смела визия за колекция - Джонатан Андерсън, Rimowa и Mate.Bike. Андерсън оглавява своя личен бранд Jonathan Anderson, както и Loewe, което прави избора му донякъде очакван, но другите два от изброените определено са нестандартно включване. Rimowa е един от най-луксозните брандове за куфари, в момента даже са в колаборация с Dior, докато Mate.Bike създават високотехнологични и много специални колела.


Fashion Starter: Джонатан Андерсън, младият Джани Версаче, който мрази роклите



Пиерпаоло Пичоли за Moncler

След "ежедневния кутюр" на Пиерпаоло Пичоли и дръзките инсталации на Craig Green, при които puffer якето добива изцяло нови измерения, очакваме с нетърпение да видим подхода на британеца. Все още не се знае много за колекцията, освен дебюта й, който се очаква да бъде на 19 февруари по време на седмицата на модата в Милано.


Craig Green за Moncler

Новият бизнес модел е всъщност дело на Ремо Руфини, съсобственик и главен изпълнителен директор на Moncler от 2003г. насам, когато поема управлението на тогава почти банкрутиралия ски бранд, за да го превърне в ежедневно и дори модерно облекло. Руфини елиминира стандартните колекции и дефилета за Пролет/Лято и Есен/Зима и на тяхно място представя множество колаборации, представени често извън рамките на модния месец. Така брандът успява да остане релевантен на пазара, както и да привлече по-широка публика. Освен с налагането на puffer якето в света на висшата мода, италианецът успява да разшири и полето на изява на Moncler, включвайки луксозно облекло за кучета, както и предстоящата линия за пътуване в колаборация с Rimova: "Целта ни е да предоставим иновации, отнасящи се до технологиите и обществото в дигиталната епоха, да дадем на хората възможността да комуникират и да се свързват със заобикалящия ги свят. С това партньорство, ние от Moncler се надяваме да затвърдим традициите като бранд, даващ необходимата екипировка за дейности навън, но и също така да покажем, че сме пионери по отношение на функционалност с производството на електрически велосипед, който поставя под тест границите на конвенционалното придвижване и себеизразяване."

Simone Rocha за Moncler

More All fashion