#TheLatest: завръща ли се Фиби Файло на модната сцена?

#TheLatest: завръща ли се Фиби Файло на модната сцена?

В модния свят се въртят слухове, че Фиби Файло подготвя завръщането си в ателието - #oldceline фенове, ликувайте!

Приближени до бившата креативна директорка на Celine (от времето, когато беше Cèline) твърдят, че дизайнерката, за чиито модели милеят бизнес дами от всички краища на света, работи по собствена линия - с еко насоченост и съсредоточена върху елементите от първа необходимост в гардероба - и е на мисия за събиране на дизайнерския си тийм. Впрочем, за личен проект на Файло се говори от напускането й на Chloé (през 2006) насам, но без да се стъпва на конкретни факти. Друг слух, витаещ в модните среди, беше (и все още е, тъй като работим с непотвърдена информация), че Файло ще поеме юздите на управлението в Azzedine Alaïa.


Припомняме още два от най-упоритите модни слухове от началото на годината - Раф Симънс оглавява Miu Miu, а Симон Порт Jean-Paul Gaultier, дали? - ТУК.


Каквато и посока да поеме дизайнерката, завръщането й в модния свят категорично ще бъде топло посрещнато. Декадата й, прекарана начело в Celine, я направи един от най-важните дизайнери на женска мода в света; естетиката й представи смесицата от сдържан минимализъм и устойчив лукс, по който светът полудя мигновено, правейки очакването за завръщането й толкова трепетно (въпреки че Даниел Лий за Bottega Veneta се явява като достоен заместник).

Да се каже просто, че липсата на Файло се "усеща", би било малко - безбройните Инстаграм профили, за които не спираме да говорим от напускането й на Celine преди две години, са доказателство за това колко нужна е визията й на света.

Надяваме се, че тоталното й изчезване от модната карта (за сметка на присъствието й в модните архиви), се обяснява с работата по един именно толкова мащабен проект, въпреки че не трябва да забравяме, че изложената информация е плод на чиста спекулация.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.