Следва

Ms. Strange

Unisex симфонията на Celine

ЕСЕН/ЗИМА 2020

Runway преди 4 години

Страстта на Еди Слиман към дрес кода на парижката буржоазия от 70-те години си е все там, не отстъпва позиции и в колекцията му за модната къща за есента и зимата на 2020.


Ода за Париж в бутилка: парфюмите на Еди Слиман за Celine


В интерес на истината, постоянството и последователността му се изплащат - Еди е винаги загадъчен и винаги стилен. В случая, дрехите и аксесоарите, както и цялото звучене на есенно-зимната му колекция за модната къща, са трибют към неговата майка. Вдъхновението за елегантните ансамбли, носталгичното ламе, великолепно скроените сака и панталони, очарователните рокли с пестелив силует са сякаш директно извадени от нейния гардероб.

Блузи с рюшове, фишута, много високи талии и тесни кройки, чанти-плик, тънки колани, високи ботуши, прибрани рамене, едри яки, кадифе... разбира се, че Слиман интерпретира духа от края на 60-те по свой образ и подобие, като под някаква форма го идеализира за Celine. Знаковият почерк разчитаме в множеството унисекс модели: палто, костюм, черни джинси, черна лицева кожа. Момчета и момичета излизат на подиума е еднакви копринени и шифонени блузи, с еднакви боти и ботуши, и дори с култовата чанта Sulky, изтупана от прахта на архивите на Celine (аксесоарът е представен за първи път през 1966 година) и върната към нов живот от Еди.

Възраждането на буржоазната класика, която сега е властелин в модата, започна, припомняме, именно от Слиман с неговата втора колекция за Celine. Отличителната черта на работата на дизайнера с темата се свежда до това, че той винаги я подава директно - във всяка линия присъстват плисирани копринени рокли до коляното, кюлоти, пончо и обувки на платформа. Но повторението и последователността са част от брандинга на XXI века – и няма никой друг, дори близо до Слиман, който би могъл да претворява това все така прекрасно, до самия край.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.