Следва

LVMH обяви 8-те финалисти в конкурса си за млади модни дизайнери 2020

Модният гигант Inditex шие маски за цяла Испания

#летописнасмутнотовреме

All fashion преди 4 години

Модната империя Inditex, в портфолиото на която влизат брандовете Zara, Massimo Dutti, Zara Home, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Uterqüe и Oysho, обяви, че ще осигури масирана помощ в дистрибуцията на защитни маски за лице.

В този момент Inditex вече е осигурил 10 000 маски, а в края на седмицата планира да достави още 300 000 хирургически маски, предимно от Китай. Да съсредоточи вниманието си именно върху маските компанията решава след изявлението на Министерството на здравеопазването на Испания, в което се казва, че това е един от най-съществените артикули за опазване здравето на нацията, редом с ръкавиците, скафандрите на медиците, защитните очила и шапките за лекарите.

За да изпълни поетия доброволен ангажимент, в момента fast fashion-гигантът се занимава с активни откупки на специална тъкан за болнични халати и "проучва възможността да препрофилира части от фабриките си, за да се произвежда в тях текстил за медицински цели". Производството на средства за индивидуална защита ще помогне да се забави разпространението на коронавируса и ще снижи натиска над системата за здравеопазване в Испания. Дали Inditex ще доставя от маските до други страни, засега не е ясно.  

More All fashion