Следва

Всички носят: любимката на Миуча vol. 2

Погледни ме в очилата! Най-модерните чифтове на Пролет/Лято 2020

Толкова много и толкова хубави...  

All fashion преди 4 години

Докато е карантина и т.н., позабравяме редовните си модни навици, но не бива. Един от любимите такива е обстойният преглед на най-модерното сред слънчевите очила - аксесоар, без който НЕ МОЖЕМ.

Обожаваме слънчевите си очила, съблюдаваме трендовете, но никога без да съобразим формата, цвета и внушението им със собствения си натюрел.


Trend Report: Trench it Up!


Почти всеки сезон добавяме към колекциите си по чифт, като забелязваме, че това е един от артикулите в модното ни битие, който пазим най-зорко, внимаваме да не изгубим и почти никога не хвърляме/заменяме/продаваме/подаряваме.

В модата има невероятно точно изчислима цикличност - новото винаги е добре забравено старо. Това е ясно видимо и този сезон, и касае с равна сила и аксесоарите, както и всичко останало в индустрията.

Затова и за пролетта и лятото на 2020 нещата изглеждат приблизително така: вадим от стар скрин, доскоро супер ретро изглеждащ чифт, обръщаме носталгично поглед към 90-те и маските оттогава, залагаме на цвят, като в ранните 2000-те, обезателно добиваме по чифт авиаторки, които всъщност нямат дата. Вижте кои са най-важните тенденции в слънчевите очила за Пролет/Лято 2020. 

70-те

Квадратните очила, които закриват половината лице, се появиха в колекциите за пролетта и лятото ведно с поредния пик на популярност на стила от 70-те. Независимо от грамадния си, на пръв поглед, обем, те не тежат на физиономията, най-вече заради сравнително тънките си рамки. Прекрасни екземпляри откриваме при Prada, Elie Saab, Etro и Christian Dior.


Christian Dior пролет-лято 2020


Prada пролет-лято 2020


Etro пролет-лято 2020

Пълна защита

Очилата, които пазят очите не само отпред, но и отстрани, са не само водещ моден аксесоар, но и много практично решение. За тези, които не си представят да излязат навън в очила, предназначени за бегачи и велосипедисти, в непосредствените им вариации, идват алтернативите, много модерни наистина, на Dolce & Gabbana, Michael Kors и Helmut Lang.


Michael Kors пролет-лято 2020


Helmut Lang пролет-лято 2020


Dolce & Gabbana пролет-лято 2020

Розово

Много харесваме този тренд, присъстващ в последните няколко сезона неотменно. Розовите очила не могат да решат нито един конкретен житейски проблем, обаче със сигурност вдигат настроението. Прекрасни примери откриваме при Anna Sui, Off-White и Versace.


Off-White пролет-лято 2020


Versace пролет-лято 2020


Anna Sui пролет-лято 2020

На синджир

Носталгична тенденция, много популярна в Instagram и моментално опитомена от Chanel. Наред с френската модна къща, очила, прикрепени към дълъг синджир предлагат още Gucci, Stella McCartney и Fendi, и все пак истинското вдъхновение е именно от Chanel, и то от далечната 1992 година - още едно доказателство, че Карл Лагерфелд беше магьосник в предначертаването на тенденции.


Stella McCartney пролет-лято 2020


Gucci пролет-лято 2020


Fendi проелт-лято 2020

Маска!

Очилата, които напомнят маска, помним от силно застъпеното им присъствие в самия края на 90-те и началото на 2000-те. Този път те се върнаха на подиума в една интерпретация на буржоазния шик, като особено харесваме начина, по който ги виждат Lanvin и Guy Laroche. Сред директно цитиращите са още Versace, Boss и Louis Vuitton.


Lanvin пролет-лято 2020


Boss пролет-лято 2020


Luois Vuitton пролет-лято 2020

 

Урок по геометрия

 

Ако сте фен на странните слънчеви очила, то сега е моментът да се фокусирате върху формата. В пролетно-летните колекции на дизайнерите виждаме десетки варианти на геометрични цайси, дотолкова геометрични, че сякаш служат за опреснителен курс на гимназиалните ни занимания по математика. Петоъгълниците са особено застъпени при Self-Portrait, обърнатият трапец е любим на Gucci, а елипсите - на Paco Rabanne.


Self-Portrait пролет-лято 2020


Gucci пролет-лято 2020


Paco Rabanne пролет-лято 2020

Авиаторки, любов моя

Никакво отстъпване от позициите на абсолютната класика - очилата тип авиатор. Канонично изпълнение на модела от Еди Слиман за Celine пролет-лято 2020, плюс вариации по темата от Rag&Bone и Michael Kors.


Celine пролет-лято 2020


Michael Kors пролет-лято 2020


Rag&Bone пролет-лято 2020


Trend Report: You rock a shapeless cardigan, honey


 

More All fashion