Следва

"Реквием" и "Меса за мир", днес и на Великден онлайн от Сoфийската филхармония

La Casa de Papel: 3 теории за сезон 5

Bella Ciao!
Bella Ciao!
Bella Ciao!
Ciao! Ciao!

Movies & TV преди 4 години

Ако току-що сте приключили сезон четири от испанския сериал или сте изгледали всички четири наведнъж като нас, и сега отчаяно търсите смисъла в прекаленно дългите карантинни нощи, ето ви храна за размисъл. Първо обаче да потърсим отговор на няколко належащи въпроса за дългоочакваната пета част на продукцията, ползваща се с огромен рейтинг в Netflix:

Ще има ли Пета част?
Надяваме се. Силно при това. За жалост, от стрийминг платформата все още няма официално потвърждение. Погледнато реално, нито продуцентите, нито Netflix, биха се лишили от продължение на преуспешния сериал. Да бъдем търпеливи - Част 4 все пак излезе преди няма и две седмици.

Кога?
Въпреки липсата на потвърждение за С5, в испанските медии упорито се говори не само за 5-ти, ами и за 6-ти сезон. Логично, с премиерна дата също не разполагаме, НО - изследвайки избора за предходните премиерни дати, най-запалените фенове правят няколко предсказания по темата. Досега първата и втората част, както и третата и четвъртата, са снимани заедно, но цели 20 месеца делят премиерите им. Ако изчисленията са верни, можем да очакваме още епизоди едва през 2021 или 2022.

Какво да очакваме от С5?
Стискаме палци да видим успешния край на обира в Испанската банка, извън това обаче, в което сме почти сигурни, тънем в океан от незнание. На хоризонта се открояват три спасителни пояса, за които да се хванем здраво - следват: ТРИ теории за сезон ПЕТ!

I. Ще се присъедини ли Алисия към бандата?
"Checkmate, you son of a bitch", това са думите, които чухме от много бременната Алисия Сиера в последните секунди от епизод 8. Докато испанската полиция издирва настървената инспекторка, червенокосата бъдеща мама успя да се добере до бърлогата на El Profesor. Вариантът да роди в затвора едва ли се нрави на избухливата представителка на реда, съответно, съвсем резонно, възниква въпроса дали Сиера ще се присъедини към отбора на Професора. Следва продължение. 

Нещо, което може би ви е убегнало: финалните надписи текат на фона, естествено, на Bella Ciao, но, за първи път в изпълнение на самата Наила Нимри (актрисата в образа на Сиера). Песента е химн на бандата на Професора, което ни води на мисълта, че все пак инспекторката ще се присъедини към идеалистичния план на Серхио. Да видим.

II. Ще изчезне ли Професора?
Теория, която ни кара да изтръпнем от ужас, но която е провокирана изцяло от думите на Алваро Морте, актьорът в ролята на Серхио: "Когато Професорът спре да бъде интересен, (продуцентите) ще го премахнат. Не мисля, че героят ми е незаменим." В последната сцена от четвърти сезон Серхио е поставен в меко казано деликатна ситуация. След изкарването от действие на една от главните героини (Найроби), е ли възможно сценаристите на сериала да се разделят с още един главен персонаж? Въпросът остава отворен.

III. Връзката между Алисия, Берлин и Татяна
Непреодолима е приликата между инспектор Сиера и годеницата на Берлин Татяна - това стана ясно още с появата на двата женски образа в самото начало на С4. На практика няма как Алисия и Татяна да са един и същи човек, защото най-малкото са изиграни от две различни актриси; нещо обаче ни кара да мислим, че действително съществува връзка между двете им, не?

Докато чакаме и се надяваме слуховете, че петата част ще излезе чак през 2022, and that's a dark thought, от продукцията ни предлагат да се научим - директно от El Profesor - как да правим оригами, а от Monnaie de Paris (The Paris Mint) организират игра в чест на сериала - през април догодина ще имаме възможността да се впуснем в приключение като никое друго досега.

В Монетния двор на Париж се организира обир - досущ като този от първия и втория сезон на сериала, а целта е една: да излезем оттам за час и половина. На същия принцип такива "симулации" се подготвят едновременно в Мадрид и Сао Пауло. Следим повече в каналите на Casa de Papel Experience.

You are welcome!

More Movies & TV