Следва

Gucci On Me

My Style: Ели Бинева, it girl и половина

IMMA MODEL

All fashion преди 4 години

Ели е на 20, зодия Дева. Много стройна, с изящна походка и стойка, любопитни очи и платиненорус боб, който идеално подчертава чертите й. Част е от семейството на Ivet Fashion MA, а и от нашето, освен това на Слави и Мария Биневи.

Налице са всички белези на модел от ново поколение - засилен интерес към изкуството, страст към пътувания, придържане към строго здравословен начин на живот, редовни тренировки, винаги успоредно движение с всички тенденции и не на последно място - социални платформи с такъв поток от content, че да сложат и най-голямата ПР агенция в малкия си джоб. Инстаграм, TikTok... name it, а Ели вече го е завладяла.

Освен нашето любимо Златно момиче, провъзгласяваме Хубавата Елена за THE ULTIMATE IT GIRL - съвсем основателно, ще разберете в редовете по-долу.

Връщаме се към един необичайно слънчев февруарски следобед, в който на гости в Редакцията бе това слънчево момиче и представителна извадка от прекрасния й гардероб, носещ много приятна нотка на носталгия по 90-те, но координирана с всичко най-актуално на модната сцена.

View Sofia: От колко време си модел, Ели?
Ели Бинева:
Година и половина/две, не повече.

V.S.: Работата по кой проект ти хареса най-много за това време?
Е.Б.:
Не мога да кажа. Всеки път толкова се вълнувам за всяко нещо, което правя, не мога да избера. Дори и привидно най-скучното, ми се струва адски интересно.

V.S.: Да разбираме, че работата ти те прави щастлива.
Е.Б.:
Да, абсолютно всяко нещо, свързано с модата - дали ще е фотография, дали работата по дизайна, или фотосесиите. Креативността, зарядът на хората, с които работя, ми носи огромно удоволствие. Вдъхновява ме.

V.S.: Самата ти замисляла ли си се да правиш нещо подобно, или по-скоро предпочиташ да наблюдаваш процеса на създаване?
Е.Б.:
В някакъв момент като по-малка, може би да. Имах такива "болни амбиции" да бъда дизайнер, но сега, виждайки колкото трудно е реално, не съм много сигурна.

V.S.: Обясни защо е трудно. Повечето хора си мислят, че е много лесно, повърхностно дори.
Е.Б.:
В никакъв случай не е лесно. Изискват се неизчерпаеми креативност, въображение и визия, които много малко хора притежават. Това ги прави и толкова добри.

V.S.: Нещото от модния свят, което те впечатли много напоследък? Вдъхнови и нас!
Е.Б.:
Много се радвам на Белослава Хинова! Следя израстването й и го намирам за наистина впечатляващо.

V.S.: Стилът ти в две изречения?
Е.Б.:
Напоследък доста променен - преди бях много... как да кажа, малко като клошар. Търсех единствено комфорта, но и досега на първо място в гардероба ми на първо място стои удобството. Откакто съм модел експериментирам повече, чувствам се по-уверена в себе си и стила си. Те са и свързани.

V.S.: Обрисувай ни един moodboard на стила си. Откъде черпиш идеи?
Е.Б.:
Буквално от всичко, което ме заобикаля и по някакъв начин привлича погледа ми - дали ще е изкуство, дали ще са хората на улицата. Много обичам да наблюдавам околните, сядам някъде и гледам как се движат, какво излъчват хората около мен.

V.S.: Би ли определила софийския уличен стил като добър?
Е.Б.:
Да, особено напоследък картината става все по-добра. Въпреки че чувам, че българските стрийт уеър брандове понасят доста хейт, а аз ги намирам за много готини. Самата идея, че се правят от млади хора, които измислят неща, креативни са - това е вдъхновяващо. Трябва да бъдат поощрявани по някакъв начин.

V.S.: На кои от тях си верен фен, за кои да се оглеждаме повече?
Е.Б.:
Clear mind със сигурност е на първо място, SEKTA също са много добри, cool souls, но има още много, които заслужават внимание.

V.S.: По темата за секънд хенд магазините мненията сред читателите ни напоследък са в двете крайности, твоето какво е?
Е.Б.:
О, аз съм абсолютен фен на секънд хенда! Не намирам абсолютно нищо лошо, напротив - мисля, че прибавя допълнителен чар на стила, а и го прави супер отличителен.

V.S.: И ние в Редакцията сме фенове. При положение, че имаме възможност, защо да не рециклираме.
Е.Б.:
На същото мнение съм. А и по отношение на стайлинга - можеш да попаднеш на такива находки... Ето, Marlboro якето ми например, е от секънд хенд. Двете чанти Dior и Fendi също.

V.S.: Сериозно? В България ли ги намери?
Е.Б.:
Не, чантите ми са от една онлайн платформа, дори се запознах с предишната им собственичка, докато бях в Италия. Якето също е купувано онлайн - от британски сайт.

V.S.: Друга шопинг спирка, освен секънд хендите?
Е.Б.:
Най-често пазарувам от Zara.

V.S.: Има ли конкретен човек, който е повлиял за формирането на стила ти?
Е.Б.:
Не е един. По-скоро всички, които следвам в Инстаграм.

V.S.: Като например?
Е.Б.:
Елза Хоск, Бела Хадид, Маделин Рос, Ема Елингсън, Nikkie Tutorials - от всички бюти влогъри, за нея никога не съм подозирала, че е транс.

V.S.: Да, но и насочеността на влоговете й е строго бюти - дори не те оставя да се замислиш.
Е.Б.:
Това много ми харесва при нея, въпреки че вече поспрях със следенето на YouTube-ъри.

V.S.: Имаш силата да насочиш вниманието на публиката към идея, която усещаш близка до себе си, каква би била?
Е.Б.:
Да не копират, да залагат на индивидуалността си и да бъдат себе си.

V.S.: Копирането до някаква степен може би е свързано със самочувствието.
Е.Б.:
Да, също и с известен страх от мнението на околните. Спомням си, когато още тренирах в залата, имаше един период на множество стилови експерименти, всички ме гледаха толкова странно, просто защото това, което обличах, беше различно.

V.S.: Като каза залата, как стои въпросът с дизайна на триката на гимнастичките?
Е.Б.:
Доста често се съветват с нас, но невинаги се получава търсеният ефект. Подаваме дизайн, който ние сме измислили и наистина харесваме, но крайният резултат не е същият.

V.S.: А на какво се акцентира в дизайна им? Това, което виждаме като странични наблюдатели, са камъни, ярки цветове, един доста агресивен блясък - какво друго е нужно?
Е.Б.:
За камъните и пайетите са отговорни руснаците. Да е толкова важно с какъв костюм си, също.

А толкова бих искала да видя едноцветни костюми - дори ще бъде шокиращо на фона на всички останали поли с въжета, сгъващи се, разгъващи се... Някои наподобяват циркови костюми.

V.S.: Дори от котешката пътечка можем да извадим много подходящи примери за костюми, не мислиш ли?
Е.Б.:
Има, разбира се. А и ограничението е изкуствено създадено - няма реални правила за това с какво да си облечен.

V.S.: Ако видим ансамбъла, облечен в Marine Serre например, направо ще припадаме от кеф.
Е.Б.:
Да, да, да! Точно Marine Serre е много тясно обвързана с гимнастиката. Чантите, които прави, са от истински топки за гимнастика.

V.S.: Така ли?
Е.Б.:
Да, голям фен съм й. Преди време се рових доста за историята на марката, дори попаднах на едни тишърти с надпис "България 681", така и не разбрах каква е връзката на дизайнерката с България.

V.S.: Да се надяваме тогава, вие да имате думата по костюмите занапред.
Е.Б.:
Да се надяваме!

V.S.: Подшушна, че часовниците са на баба ти, знаеш ли нещо повече за историята им?
Е.Б.:
Нещо конкретно, не. Отидох да видя баба и като ги видях, направо ми останаха очите. Казах й: "Бабе, взимам ги!" Никой от тях не работи обаче. Впоследствие започнах да й измъквам и очилата.

V.S.: Как се грижиш за дрехите си?
Е.Б.:
Ами, аз все още живея с майка ми и основно тя полага грижите. Скоро ми предстои да се преместя и предполагам тогава ще се сблъскам с тези задачи. Но по лагери също се перем сами, не съм съвсем неука.

V.S.: Любима вещ от гардероба?
Е.Б.:
Я-К-Е-Т-А! Всичките ми якета - толкова са ми любими.

V.S.: Историята на поне едно от тях?
Е.Б.:
Имам един кожен тренч, който е огромен, гигантски. Излизах с него веднъж, майка ми беше потресена, пита ме: "Откъде е това?", а аз го взех от бащата на един приятел - много 90-тарски, от "мутренските" години. И още си стои вкъщи, ползваме го за снимки със сестра ми от време на време.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.