Следва

Какво да гледаме: сериалите с най-забележителни гардероби

Fashion We Love: интересното на модния хоризонт през май 2020

Какво ново и интересно този май. 

All fashion преди 3 години

Това, което чакаме тази пролет, е концентрат от мечти и надежди, очаквания и възстановявания, и малки радости, които да приличат на големи цели. Като се надяваме да стане точно така, че и по-добре, систематизираме най-интересното, което се очертава на модното поле през идните седмици. Защото май 2020-та е необикновен и пълен с желания ...

1. #MUIME

Miu Miu стартира проекта си #MiuMe с целта да събере заедно социално-ангажирани художници и приятели на модната къща от цял ​​свят, които да отговорят на призива в Instagram да използват мобилните си телефони, за да се снимат в собствена среда. Всеки трябва да носи дрехи и аксесоари на Miu Miu, нови или преоткрити в гардероба. Всички са свободни да се представят пред обектива по начин, който предпочитат, извисявайки селфито до изява на личността и специалното чувство за себе си.

2. #SoSustainable

Canada Goose стартира стратегия за устойчиво развитие, начертана в първия официален доклад за устойчивост на компанията. Воден от дългогодишния си ангажимент да поддържа планетата студена, а хората топли, краткосрочният проект включва осезаеми ангажименти за подкрепа на четирите цели на ООН за устойчиво развитие, за да се гарантира бъдеще за идните поколения. Сред тях са намаляването на въглеродните емисии, въвеждането на регенерирани кожи и премахването на пластмасата за еднократна употреба във всички структури, собственост или контролирани от марката.

3. Havaianas x Eastpak

Eastpak обяви сътрудничеството си с Havaianas, създавайки колекция от пътни чанти и аксесоари, които отразяват "прохладния" и жив дух на двете знакови марки. Четирите класически модела аксесоари на Eastpak са преосмислени през забавния вайб на Бразилия, където Havaianas лансира първите си цветни гумени джапанки през 1962 г. Колекцията, рожба на това сътрудничество, включва раницата Padded Pak'r, куфарът Tranverz, чантата-банан Springer и козметичния несесер Yap, всички с лого "Havaianas x Eastpak", в ярките и смели цветове на емблематичните джапанки Brasil на Havaianas.

4. #GoodNews

И реализацията, и боядисването на тъканите ще окажат практически нулево въздействие върху околната среда. Това е предпоставката-обещание в новата колекция плажни дрехи на Isole & Vulcani - Summer 2020. Изработени от 100% органичен памучен фланелен плат GOTS, изцяло произведени в Италия, костюмите на марката са „подарък за нас самите и наследство за бъдещите поколения“, казва Кристиано Фини, основател на Isole & Vulcani.

5. Chiamami Fiorella

Дигиталният ситком на Фиорела Рубино продължава с нов герой - писателката, автор и радиоводещ Силвия Роси. Уеб-сериалът, излъчван по IG TV (Instagram Television) на марката, се обръща към модните "спешни" ситуации на всяка жена с дух и лекота, предизвиквайки усмивки у потребителите, защото е една ценна и неочаквана възможност да избягаме от всичко, което се случва в световен мащаб.

6. Out Of Africa

Clips показа романтична нова колекция за пролетта и лятото на 2020, празник за всички космополитни жени, способни да жонглират из градската джунгла. В колекцията изобилстват препратки към екзотични приказки, в които се стелят чист лен и водопади от перлени копчета, богати коприни, животински щампи и дантела от ултралек рециклируем найлон. Разкош за пътувания с лек, но ефектен багаж, стегнат в последната минута, каквито, сигурни сме, предстоят. 

7. Eternamente tua (Вечно твоя)

Вдъхновена от символа на безкрайността, за да напомня, че връзката е скъпоценна и неразривна, това е новата колекция бижута Pandora. Нашият фаворит? Обгръщащият безкраен пръстен, изработен от Pandora Rose, изключителната метална сплав с 14k розово златно покритие и завършен с 21 блестящо нарязани кубични циркония. 

8. 100% eко-устойчив

За Kiabi пробването на безкрайните възможности, предлагани от устойчивата мода, се превръща в бизнес концепция и предизвикателство, сезон след сезон. По този начин, за 100% екологично устойчивата си колекция, френският гигант няма да използва химикали и ще намали използването на вода за обработка на памук, като по този начин ще запази околната среда и здравето. Пример като от учебник - дънките от колекциите 2020-та ще бъдат прани с лазер, т.е. 1 чифт дънки = 10 литра спестена вода.

More All fashion