Следва

Ева Грийн смята високите обувки за анти-феминистки, ето защо

Магията на писаното слово

Работи на дипломирани и настоящи студенти в магистърска програма "Калиграфия“

Events преди 3 години

Галерия "Академия“ отваря врати за посетители, от 22 май (петък) 2020 г, при спазване на всички противоепидемични мерки – дезинфекция на входа, носене на маски и спазване на физическа дистанция.

По случай 24 май – ден на българската просвета и култура и на славянската писменост галерия "Академия“ представя изложбата "Магията на писаното слово“ – работи на дипломирани и настоящи студенти в магистърска програма "Калиграфия“.

Калиграфията сама по себе си е извънредно сложна материя, която изисква от пишещия я максимална концентрация, и изключителна упоритост, за постигане на необходимия резултат.

От момента на създаването на тази магистърска програма, хората, които са били част от нея, са именно такива – отдадени до крайност на каузата "калиграфия“. Пет поредни години магията на калиграфията се случва, различна откъм индивидуалност на всеки един студент, и обща като сила и мощ на крайния резултат. Свободата и размаха при изразяване на творческите идеи е несравним с нищо друго, което е очевидно и видимо в работите, съставящи настоящата изложба. Интересен е фактът, че тя съдържа творби от т.н. "преди“, "по време на“, и "след“ обучението в магистърската програма, което е реална възможност да се проследи творческото израстване на всеки един от студентите.

Очевидният извод е, че всеки един от тях, независимо от по-нататъшния си път на развитие, пази в сърцето си любовта към калиграфията, и прилага нейните принципи – творчески и житейски.

Работно време на галерия "Академия“
11:00–13:30 /14:30–19:00 часа

 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.