Следва

Слънцезащита е full-time job - трите продукта, които носим дори и вкъщи

7 life-changing околоочни крема от 27 до 225 лева

Дебатът за това дали наистина се нуждаем от крем за околоочен контур, или редовните хидратанти и серуми, които използваме за цялото лице са напълно достатъчни, се води от години насам, но оценката на дерматолозите натежава в полза на първата теза.

 

Face преди 3 години

Продуктите, които ползваме по предназначение за лицето, в повечето случаи не са разработени за фината кожа на околоочния контур - те могат да бъдат изсушаващи, с ароматизатори или пък прекалено богати.

Зоната там е далеч по-чувствителна, тънка и с по-малко количество колаген, което означава, че се нуждае от екстра усилия, за да запазим красивия й вид. Основните проблеми, които кремовете таргетират, са подпухване, тъмни кръгове, дехидратация и бръчки, но за съжаление не съществува една-единствена формула, която да се справи с тази нелека задача.


Не, дарлинг, мажи си устните с околоочен крем


Затова специалистите препоръчват да се използват два различни крема в различните часове на денонощието - сутрин основният проблем е подпухването заради задържане на вода, затова е хубаво да се обърнем към богати на кофеин и антиоксиданти продукти, по възможност и с охлаждащ ефект; вечер пък обръщаме внимание на възстановителните грижи, затова по-богатите формули с пептиди и хиалуронова киселина са добре дошли.

В галерията горе>>> побираме и своите седем фаворита, благодарение на които свежият и отпочинал вид се превръща в реалност.

More Face