Следва

Street Style: летните cool-girl аутфити, от които сме обсебени

Всички носят: headscarfs, ШАЛ we?

Копринените шалове за глава са последният моден аксесоар, който задължително трябва да добавим към лятната си селекция.

All fashion преди 3 години

Rag & Bone 

Аксесоарите за коса като цяло се радват на голямо обожание през изминалите няколко сезона, започвайки от декорациите с перли и кристали и преминавайки през шапките, специално bucket дизайна, който е широко разпространен и през настоящия пролетно-летен сезон. Шаловете за глава пък са сред елементите, които по подразбиране присъстват в гардеробите ни, макар и да не ги носим редовно в ежедневието. Благодарение на част от дизайнерските колекции за Пролет 2020-та обаче, приятно винтидж естетиката на шала си проправя път на котешката пътечка - чудесни примери за кежуал и лесен за приложение стайлинг намираме в колекциите на Rag & Bone, Brandon Maxwell и Jacquemus.

Brandon Maxwell

Верижната реакция, разбира се, не закъснява и аксесоарът за коса вече е обект на стилистично внимание и за модните момичета, които с лекота му проправят път във визиите си. Имената на Бела Хадид, Кая Гербер и Елза Хоск неизменно присъстват в списъка, говорейки за който и да е новоизникнал тренд, а компания им правят редовните заподозрени като Мария Бернад, Дойна Чобану, Нина Сюс и още.

Jacquemus

Разглеждайки множеството интерпретации, отбелязваме, че коприната съвсем не е задължителен елемент - макар и силно препоръчителна, може да бъде заменена с всяка друга материя под ръка, включително и така наречената памучна бандана, последно актуална от началото на 2000 г.

More All fashion