Следва

Street Style: for the love of WHITE

Луксозен прочит на комфорта в Bottega Veneta

RESORT 2021

Runway преди 3 години

Отправната точка на Даниел Лий при създаването на новата резорт колекцията на Bottega Veneta е комфортът, който той преосмисля като понятие с особена тежест след всички тези месеци прекарани в изолация. Използваните от дизайнера материали правят огромно впечатление заради своя специфичен подбор и употреба в практичните, но иначе авангардни на вид дизайни - технологичен и много плътен памук, уютни плетива, които намират своето приложение в нестандартни, обемни силуети, отговор на промяната, която светът наблюдава с всеки изминал ден. Самият Лий споделя следното: "В най-мрачните моменти креативността е ключова. Старая се да правя дрехи, каквито не можеш да откриеш в останалите бутици, иначе какъв е смисълът?"

Преувеличените обеми се оформят като редовен прийом в колекцията, точно както V-образната конструкция в редица от дизайните, лайтмотив с тълкование - V като Veneta, а освен майсторството на комплицираната мисъл, наблюдаваме също така и опростени в добрия смисъл на думата ансамбли, повече от чудесна идея за ежедневието. Такива са съчетанията от координирани помежду си плетен топ и пола над коляното с ресни, както и симпатичните мини рокли с разпознаваеми за бранда деколтета. Визиите биват придружени от леко грубовати и много младежки на вид боти с връзки, които да олекотят дързостта на мини дължините. За останалата част от визиите това са mules на невисок цилиндричен ток, както и стилето с отворена пета и връзки.

Неизменен хайлайт в тази колекция са цветовете, използвани като лъч светлина във времена, в които повече от всякога се нуждаем от позитивна енергия - виолетово, червено, жълто и зелено, съчетавани както смело помежду си, така и в по-спокойни подбори с кемъл, черно и каки>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.