18 пъти, в които Семейство Симпсън предсказа бъдещето

18 пъти, в които Семейство Симпсън предсказа бъдещето

Преди 19 години епизод на "Семейство Симпсън“ предсказа, че Доналд Тръмп един ден ще стане президент на САЩ.

Това далеч не е единственият път, в който сценаристите на сериала предсказват бъдещето.

"Семейство Симпсън“ е на екран от почти 30 години, така че неизбежно някои теми от "повествованието" се появяват в различни етапи и в реалния живот. Любопитното е, че някои от сюжетните линии са зловещо близки до събития, случили се впоследствие по целия свят. Сериал-пророк или...? 

Изброяваме някои от най-странните прогнози, които сценаристите на анимацията правят от старта на шоуто през 1989 г. до днес: от Хоумър който открива Хигс бозона до аниматорите, рисуващи The Shard в Лондон, почти 20 години преди да бъде построен.

Следват 18 стряскащо силни прогнози от "Семейство Симпсън“, по реда на появата им в шоуто:

1. Риба с три очи - сезон 2, епизод 4

В този епизод от 1990-та Барт улавя триглава риба на име Блинки в реката до електроцентралата, която често е в местните заглавия. 

Повече от десетилетие по-късно, в резервоар в Аржентина е открита триока риба. Колкото и да е странно, самият резервоар е захранван от вода от атомна електроцентрала.

2. Цензурата на Давид на Микеланджело - сезон 2, епизод 9

Епизод от 1990 г., озаглавен "Itchy and Scratchy and Marge“, показва жители на Спрингфилд, които протестират срещу това статуята на Микеланджело на Давид да бъде изложена в местния музей, наричайки произведението на изкуството неприлично заради голотата му.

Сатирата на цензурата се сбъдна през юли 2016 г., когато руски кампании гласуваха дали да облекат копие на статуя от Ренесанса, която бе поставена в централен Санкт Петербург.

3. Писмо от "Бийтълс" - сезон 2, епизод 18

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.