Следва

Всички носят: черно през лятото

Клаудия Шифър възкресява божествените 90-те с модна изложба

Клаудия Шифър ще бъде куратор на изложба, посветена на модните фотографи и техните творби от 90-те. Събитието е планирано за първите месеци на 2021 г., в Kunstplast Museum, Дюселдорф.

All fashion преди 3 години

Клаудия Шифър е сред иконите на 90-те години, заедно с Наоми Кембъл и Синди Крауфорд. Немската звезда е посочена от списание Forbes като един от най-високо платените модели в историята. Към днешна дата тя почти не се появява на публични събития и е фокусирана върху кариерата си на дизайнер.

Догодина обаче ще блесне в ново амплоа на куратор на фотографска изложба от движещи се изображения и музика. Шифър издава, че предлага на публиката своя личен архив с никога непоказвани снимки от фешън партитата зад кулисите на най-големите ревюта по онова време. Кадрите разкриват любопитни моменти, гафове и издънки, които дни и седмици не слизат от първите страници във времената, когато модата диктува съдържанието на информационния поток.


Истории от живота: Клаудия Шифър


"Топ моделът на Германия ще представи в снимки едни от най-интимните си преживявания от ерата, която задава стандартите и до днес", разказва режисьорът на Kunstpalast Феликс Кремер.

Изложбата, която ни връща във времената на разкоша, модата и супермоделите, ще покаже снимки на ключови персони и локации от 90-те години. Както и творбите на изключителни фотографи от ранга на Юрген Телер, Корин Дей, Херб Ритс и Елън фон Унверт и известния немски дизайнер Карл Лагерфелд.

More All fashion