Следва

Вкусвала ли е някога пица Кралица Елизабет?

Кой е Мик Пярниц, когото набедиха за облечения в рокля син на естонския президент

Мъжът в розова рокля и токчета, и какво, всъщност, е посланието? 

Health преди 3 години

Миналата седмица президентът на Естония Кирсти Калюлайд и правосъдният министър Райво Аег лично наградиха няколко човека, доброволно допринесли за спад и предотвратяване на насилието в страната. “Голяма работа!“ ще си кажете и определено е такава. Писателят Мик Пярниц, награден за своята инстаграм кампания “Това не е окей“, се яви на сцената с розова мини-рокля плюс гердан и обувки на (много!) висок ток. Веднага в социалните мрежи тръгнаха предположения, че това е синът на госпожа президента, но случаят изобщо не е такъв. Да видим за какво става дума, както и защо екстравагантният Мик зашемети света с избора си на тоалет?

“Аз просто не си направих труда да се появя в костюм. Костюмът е един вид броня, мъжки доспехи, защитно снаражение. Когато мъж на средна възраст излезе пред хора, облечен в костюм, той изглежда важен и говори важни неща, а хората се настройват да го слушат и да му вярват. Аз реших да се покажа уязвим, абсурден, смешен – както често са виждани жените.“ – пояснява Пярниц във Фейсбук профила си.



На церемонията писателят използва дадената му дума, за да обърне внимание на най-често засягания проблем в платформата му – педофилията. “Деца постоянно разказват как стари чичковци правят секс с тях“ – споделя той. Радикалността на Пярниц не свършва до вида му: той си позволи да обвини естонското законодателство за високите нива на педофилия (и с причина, защото там връзка между 14-годишен и 60-годишен човек е легална). “Това допринася за ръста на педофилията в Естония. Нападенията над жени и деца се случват основно в собствените им семейства. Тази горчива истина е същинско табу, но мен не ме вълнува колко им е неудобно на хората да слушат за нея“.



Мъжът в рокля твърди, че причината за това е в отношението на мъжете към закона – “законът се нарушава, защото мъжете не осъзнават мащаба на проблема“ казва той и добавя, че традиционният семеен модел настоява за толериране на насилието: “в настоящето традиционното семейство се явяват най-опасните ситуации за едно дете. Всички знаем какво се случва, но не правим нищо по въпроса“.
 

More from View Sofia

70 години кралица: някои от най-стилните появи на Елизабет II от тогава до днес

Celebrities преди 2 години

На 6 февруари 1952 г. Елизабет II се възкачва на трона, предопределена да стане рекордьор. В продължение на 70 години тя управлява Великобритания - по-дълго от всеки друг британски монарх. По повод деня, в който Кралицата празнува платинения юбилей, припомняме най-готинит й появи през всичките тези години, искрено възхищавайки се на неизменния й вкус.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.