Следва

Кой как избра да се рекламира: Ирина Шейк за Zimmermann

55 години Кока-Кола в България в 55 истории от 55 думи

Кока-Кола отбелязва 55 години в България

Food преди 3 години

Производството на емблематичната напитка в страната стартира през 1965 г. и то за първи път с лого на кирилица. 55 години по-късно, водена от убеждението, че всеки един от нас има история с Кока-Кола през тези години, Системата на Кока-Кола в България кани 55 вдъхновяващи души, сред които известни личности, инфлуенсъри, дългогодишни служители и партньори, да разкажат свой скъп спомен, свързан с популярната напитка в 55 думи.

В десетата част от кампанията представяме историите на Криско, Stan, Татяна Попова – собственик и управител на верига магазини „Аванти“, Росен Ангелов - Global Program Lead, Market Execution Solutions, ЕМЕА ИТ „Кока-Кола България“ и Милослав Хугасян - Мениджър "Алкохолно портфолио" в Кока-Кола ХБК България.

Криско

Моята история с Coca-Cola започва от тийнейджърските ми години и като всеки тийнейджър имах желание да я пия постоянно. Явно Coca-Cola е разбрала колко много я харесвам и ме направи хедлайнер на нейното супер турне в България цели 8 години по ред. Така не само аз имам история с Coca-Cola, а и тя с мен.

Stan

Бъдни вечер през деветдесетте. Традиция в семейството ми е да си подаряваме подаръците след вечерята. По телевизията течеше рекламата с окичените с лампички червени камиони, а аз безуспешно се опитвах да отворя стъклена бутилка Coca-Cola с вилица, когато баща ми каза да погледна под елхата. Един от онези камиони стоеше там! Какво щастие беше само…

Татяна Попова

Собственик и управител
Верига магазини „Аванти“

С Кока-Кола имам много истории – като потребител, като клиент, като партньор. Един от най-ценните ми спомени, който събира всичко това в едно, е пътуването до Париж за Европейското първенство по футбол. В основата на всяко успешно партньорство са добрите общи преживявания, а заедно с екипа на Кока-Кола години наред създаваме добри преживявания за нашите потребители.

Росен Ангелов

Global Program Lead, Market Execution Solutions
ЕМЕА ИТ „Кока-Кола България“

Първото ми пътуване в чужбина и самолетен полет бяха при колегите от Кока-Кола Ирландия, когато лансираха новата спортна напитка Powerade. Магията да държиш новия продукт в ръце, да му осигуриш път на пазара, да работиш без граници за компания, която стана мой втори дом и семейство вече 28 години, продължава да ме вдъхновява и днес.

Милослав Хугасян

Маркетинг мениджър "Алкохолно портфолио"
Кока-Кола ХБК България

80-те години, баща ми донесе вкъщи Coca-Cola - 24 стъклени бутилки безценна течност. Купуваш пълни срещу амбалаж. Амбалаж купуваш срещу пълни. Параграф 22. Баща ми взе назаем каса с амбалаж, за да донесе Coca-Cola вкъщи. Сега работя в Кока-Кола и продавам алкохолното портфолио като достъпен лукс. През 80-те Coca-Cola не беше лукс, но беше недостъпна.

More from View Sofia

Големите любовни истории: Ким и Роберто Казали и дъвките с картинка Love is...

Celebrities преди 8 месеца

Много от нас колекционираха като деца хартийките от дъвки „Любовта е...", които разказваха какво е истинската любов. Но далеч не всички знаем, че трогателните анимационни герои от картинките си имат истински прототипи: момичето е новозеландската художничка Ким Гроув, а тъмнокосото момче е нейният съпруг, италианецът Роберто Казали. Припомняме красивата и тъжна история на тази двойка, която ни кара да вярваме, че любовта побеждава всичко, дори смъртта.  

More Food