Следва

Емблематичните кино outfit-ти: от "Матрицата" до "Хубава жена"

Какво работи против косопад - най-добрите техники и продукти

Не губим време в напразни опити, взимаме PHYTO, най-доброто  

Health преди 3 години

Косопадът засяга до 50 процента от жените и мъжете по света. Добрата новина е, че ако потърсим решение за проблема, ще го намерим на българския пазар с медицинската серия на PHYTO.

Загубата на коса не е повод за срам, особено когато може да ни даде улики за това какво се случва със здравето ни. Много жени не са наясно със своите хормонални проблеми или проблеми с щитовидната жлеза, например, докато не запишат час при дерматолог в търсене на лечение за косопада.

Сигурни сме, че всяка от нас има познат, близък или самата тя е част от тези незавидни 50 процентa, засегнати от неприятния и подкопаващ самочувствието проблем.

Косми по възглавницата, върху четката за коса или под душа, изтъняваща коса, загуба на обем и плътност, видим скалп - това са признаците за косопад. Съществуват различни видове спрямо причинителя - от генетиката до лошата грижа за косата или здравословен проблем, който кара имунната система да атакува космените фоликули.

Според дерматолозите е нормално да губим между 50 и малко над 100 косъма на ден, но ако забележим внезапна и видима загуба, е нужно да се обърнем към специалист. Има и някои други тайни и важни оръжия, изброяваме надолу: 

Уговорете си час за посещение при дерматолог
Колкото по-рано откриете причината, толкова по-голям е шансът ви да постигнете желаните резултати.

Мийте косата деликатно
Падащата, изтъняла коса е изключително чувствителна. След баня, увивайте косата си с микрофибърна кърпа,за да изсъхне по-бързо.Това помага да се намали времето, което отделяте за сушене.

Откажете се от процедури с горещо масло
Те загряват косата, което допълнително я уврежда.

Затворете домашния фризьорски салон
Не се боядисвайте сами, също се откажете от къдренето, химическо изправяне и всякакви процедури, които подлагат косата на топлинна обработка. Ако все пак не можете да се откажете от тях, намерете салон, който е специализиран в услугата, която искате, и разполага с професионалисти, които знаят как да изследват скалпа и косата ви, за да не й навредят.

Ограничете използването на маша, електрически четки, преса за коса
Използвайте ги само при специален повод, като сватбата на най-добрата ви приятелка или интервю за работа. Те загряват косата, което я отслабва.

Настройте сешоара на най-ниската температура
Когато е възможно, оставете косата да изсъхне естествено, вместо да използвате сешоар. Повтаряме отново супер полезния трик с увиването с микрофибърна кърпа.

Спрете да носите косата си плътно вързана на опашка или кок
С течение на времето прически, които издърпват косата назад, могат да причинят трайна загуба на коса, или т.нар. алопеция ареата, при която се наблюдават плешиви петна. (Не ги искаме, нали?!)

Ако имате навика да въртите косата или да я придърпвате с пръсти
Oпитайте се да спрете. Тези навици могат допълнително да навредят на скалпа.

Не прекалявайте с разресването
Решете косата, само за да я оформите.

Ако пушите, спрете веднага
Не искаме да звучим като баби, но  всички знаем, че пушенето може да причини възпаления в цялото тяло, което включва и загубата на коса.

Хранете се здравословно
Липсата на желязо или протеини може да доведе до косопад. Приемането на твърде малко калории всеки ден също е противопоказно - много често в този случай се наблюдава оредяване на косата. 

Дерматолозите казват, че ако спазваме всичко това, чувстително намаляваме риска. Но когато проблемът е вече налице, за съжаление, тези превантивни и придружаващи решения, не са достатъчни. Арсеналът от професионални продукти е това, което гарантира ефективност и истински видим резултат. 

Лабораториита на френската медицинска компания PHYTO - PHYTOSOLBA, откриват иновативен подход за лечение с характеризирането на 16! биологични причини за забавяне на косопада и стимулиране на растежа на косата. Лабораторията идентифицира важен протеин, наречен Wnt, който действа като ключ, необходим за активирането на нова анагенна фаза, която спомага за израстването на чисто нова коса.

Сериите са 3 и таргетират голям диапазон от проблеми. Общото между тях са 2-те лесни и ефикасни стъпки: шампоан и серум с 99% натурални съставки, безценни в противодействието срещу косопада.

PHYTONOVATHRIX е за мъже и жени, съдържа екстракт от целина, която подобрява естественото производство точно на този важен Wn протеин с цели 49%, подпомагайки преминаването от телогенна фаза (падането на косъма) към анагенна и допринася за растежа.

Освен целината, PHYTONOVATHRIX е пребогат на концентрирани, изцяло естестени съставки - екстракт от лале (подсилва корена на косъма), стволови клетки от глобулария (засилва енергията на фоликулите), екстракт от байкалски шлемник, удължаващ живота на клетките. 

PHYTOCYANE е адаптиран към решаване на проблема при жени, чиято коса е склонна към изтъняване, с времето или при определени състояния, PHYTOCYANE серумът подобрява повърхностната микроциркулация на скалпа и забавя побеляването. Ампулите съчетаван ефикасно лечение срещу косопад и грижа за обем и здравина. Екстрактът от гроздово семе, в комбинация с гинко билоба и аминокиселини стимулира растежа на косата. Коктейлът от витамини доставя плътност и блясък, а копринените протеини възвръщат блясъка. PHYTO са помислили и за намаляването на  издайническите бели коси, със съдържащия се прекурсор на меланина.

PHYTOLIUM пък e подаръкът за мъжете и предлага първият серум, който предпазва фоликуларните клетки, благодарение на комбинираното действие на 4 патентовани съставки (гликопротеини, гроздови процианиди, иланг-иланг).

Действа на няколко нива - забавя косопада, стимулира растежа на нова коса и сгъстява. Всичко това с помощта на натурални съставки като дива ябълка, комплекс от гъба шийтаке, ройбос, жен-шен, салвия и комплекс от витамини.

Наблюдава се стигма около косопада, особено при жените, което често носи срам и избягване на темата. Важно е да бъдем добре информирани по пътя към решението и да се опрем на сигурни и доказали се във времето продукти. Освен третирането на косата, от голяма полза е комплексната грижа за тялото ни, която да помогне да запазим енергията си. А както мъдрите индианци вярват - най-чистата и силна енергия се крие именно в косата ни.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.