Следва

Позвъняване от непознат: празничната рекламна кампания на Prada

LG и Net-A-Porter представят устойчива колекия дрехи

Като част от кампанията #CareForWhatYouWear, новата инициатива помага на потребителите да постигнат устойчивост в гардеробите си

All fashion преди 3 години

LG Electronics (LG) обединява усилия с NET-A-PORTER, водещ онлайн търговец на луксозни стоки, за да предложи лимитирана серия от изтънчени дрехи. Те са изработени от висококачествени материали, с отговорност към екологията и са създадени да издържат с години. Представени от LG и достъпни ексклузивно на NET-A-PORTER, капсулните колекции ще бъдат част от платформата NET SUSTAIN, предназначена да помогне на потребителите да живеят по-устойчиво и да намалят глобалния проблем с модните отпадъци, който според Световния икономически форум възлиза на 400 милиарда щатски долара (USD).

Инициативата е част от кампанията на LG #CareForWhatYouWear и демонстрира постоянната ангажираност на компанията за домакински уреди и потребителска електроника да намали своя глобален въглероден отпечатък с цел да осигури по-добро бъдеще. Многонационалната кампания на LG призовава потребителите да помогнат в борбата с отпадъците от дрехи, като намалят щетите от нарушаване на тъканите чрез правилно изпиране. Подчертават се и екологичните ползи от закупуването на трайни дрехи, създадени с грижа за природата, както и пренасочването на дрехи и ненужни вещи към тези, които ще ги носят и оценят. За тази цел LG и NET-A-PORTER си партнират с три марки, ангажирани с устойчивостта в модата: Mara Hoffman, Le Kasha и Bondi Born, създавайки мода, като използват 100% дълготрайни материали за машинно пране и поддържането им без химическо чистене.


Mara Hoffman

Миналата година LG обяви своята инициатива Zero Carbon, като се ангажира да постигне нулеви емисии на въглерод в глобалните си действия до 2030 г. И като най-популярното име в света по отношение на решенията за грижа за дрехите, LG е напълно наясно с ефективността при прането и грижата за платовете. С усъвършенстваното трио за грижа за облеклото на LG – пералня с AI DD™, сушилня с термостат DUAL Inverter и вертикалният уред за гладене Styler – потребителите могат да удължат живота на любимите си дрехи, като същевременно минимизират въздействието върху планетата чрез по-ефективно използване на електричеството.


Le Kasha

„Като световен лидер в решенията за грижа за дрехите, смятаме, че носим отговорност и по отношение на екологичната устойчивост, а партньорството ни с NET-A-PORTER значително ще засили доверието в това,“ сподели Дан Сонг, президент на LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. „Чрез иновативни продукти и инициативи LG демонстрира дълбоката си ангажираност да превърне света в по-добро място и да гарантира, че животът е хубав не само в настоящето, а и занапред.“


Bondi Born

More All fashion