Следва

Искате дълги мигли? Първо прочетете това

Кожа без петна - успехът идва в 5 красиви опаковки

Най-искрената обич към себе си е грижата за здравето и красотата

Face преди 3 години

Стресът и тревожността нарушават вътрешния баланс, но за щастие близостта до природата отново връща хармонията, а слънчевите лъчи ни зареждат с много позитивна енергия и витамин Д. При някои от нас, паралелно с едорфина и серотонина, скачат и количествата на меланин в кожата, и тя се „отплаща" с неестетични пигментации. Уви, понякога това е „цената" на така потребните „слънчеви хормони". Въпреки че по същество състоянието не заплашва здравето, честотата на разпространението му е с размерите на пандемия, конкурираща настоящата.

В разгара на златната есен търсим решение на проблема, който не ни подмина в стремежа към шоколадов тен. За щастие, жертвите на хиперпигментацията вече разполагаме с най-актуалното научно достижение - Lumireveal. Уникалната в световен мащаб технология е вдъхновена от Златния стандарт в терапиите на петна. Този път обаче ексклузивната грижа е по-достъпна отвсякога, а BIODERMA я поднася под формата на елитна медицинска козметика от гамата Pigmentbio. От beauty-индустрията наричат Lumireveal „забележителна монотерапия, насочена към трите ключови етапа в процеса на депигментация". На първо място, продуктите Pigmentbio намаляват възпалението, причинено от меланогенезата. След това атакуват тирозиназата (ензимът, отговорен за първия етап от производството на меланин) и за финал активират обновяването на кожните клетки, така че да осигурят свеж и здрав изглед на кожата. Технологията се основава на три съставки: АНДРОГРАФОЛИД и АЗЕЛАИНОВА КИСЕЛИНА, ограничаващи производството на меланин и ГЛАБРИДИН, който намалява възпалението, което участва в процеса на меланогенеза. Патентът EPIDERMACTIV™ пък,  подпомага клетъчното обновяване, като премахва клетките, пълни с меланин.

Всичко това не е новост за дерматолозите, които от години прилагат подобни терапии под една или друга форма в кабинетите си. BIODERMA обаче прави истинска революция, позволяваща ни да проведем лечението в уюта на дома. Нещо безкрайно ценно във времена, когато Lockdown е универсална парола.

Естествено, възстановяването на кожата няма как да бъде еднократен акт, но може да стане релаксиращ day-and-night ритуал. След като мицеларната Pigmentbio H2O изчисти лицето от следите на града, идва ред на Pigmentbio Foaming cream, който използваме под душа като ексфолиращо почистващо средство или като маска, два пъти седмично.

Кожата вече е безупречно чиста и върху тъмните петна нанасяме атакуващият право в целта серум с високотехнологичен вит.C - Pigmentbio C-Concentrate. Докато изчакваме да попие, държим в ръцете си елегатната опаковка на дневния крем със забележителната SPF-защита 50+, перфектна за всички като нас, разбиращи режима Homeoffice като разходка с таблет из най-слънчевите алеи в парка.

Върху кожата, Pigmentbio Daily Care попива нежно, оставяйки я сочна, хидратирана и с перлен блясък. Дневният крем също е разработен на основата на Златния стандарт Lumireveal, който тук е обогатен с коктейл от ВИТАМИНИ C, E и PP, подпомагащи изсветляването и подпомагащи кожната бариера: Витамините C и E я защитават от замърсяване, UVA/UVB лъчи и оксидативен стрес, които предизвикват преждевременно стареене, първите признаци за което са тъмните петна. Витамин PP подсилва кожната бариера и осигурява дълготрайна хидратация. Продуктът съдържа и салицилова киселина, която подпомага процеса по обновяване.

Най-хубавото е, че гамата ни дава и beauty домашно - нощният крем от серията, който регенерира кожата за равномерен и сияен тен, възстановява блясъка, изглажда фините линии и увеличава плътността й. 

Pigmentbio Night Renewer също съдържа ТЕХНОЛОГИЯТА LUMIREVEAL™, витамините C, E и PP, и салицилова киселина, като така подпомага намаляването на производство на меланин, ограничава възпалението, за да ни защити от образуване на нови петна вследствие на увреждане, и подсилва клетъчното обновяване, за да подпомогне елиминирането на съществуващите петна. Друга важна съставка на продукта е Хексапептид-2 за подобряване на еластичността и изглаждане на фините линии. Текстурата на водообразната нощна маска образува защитен слой, който задържа водата и осигурява непрекъснато действие през цялата нощ, като успешно конкурира най-иновативните салонни процедури.



В никакъв случай не искаме да пропуснем и новия продукт от серията - Pigmentbio Sensitive Areas, първият продукт за грижа за кожата, специално създаден за третиране на хиперпигментацията в чувствителните и интимните зони - колене, лакти, подмишници, бедра, слабини. Изключително ефективен, като гореизброените си съмишленици, той е нещо, от което отдавна имахме нужда, но подозирахме, че е възможно само в салон.



Pigmentbio серията против петна на BIODERMA е в аптеките. Попитайте вашия дерматолог, уверени сме, че ще ви разкаже същото, което и ние, и ще препоръча гамата незабавно. Ефикасността, удоволствието при ползване и многостранното действие са гарантирани, препоръчваме! 

More Face