Следва

За шотландките дамската хигиена вече е безпалтна

Истината за връзката на Хелена Бонъм Картър с Тим Бъртън

Докато Тим и Хелена са заедно в продължение на 13 благодатни години и им се раждат две деца, те решават да не се женят

 

Love преди 3 години

Хелена Бонъм Картър остава доста мълчалива за раздялата с бащата на децата си - Тим Бъртън. Това е донякъде изненадващо, като се има предвид колко словохотлива е актрисата, особено когато говори за персонажите, които пресъздава на екран. Но звездата на The Crown (която има някои прилики със самата кралска особа, изиграна от нея - принцеса Маргарет) не е толкова подробна по отношение на раздялата, случила се през 2015-та, с известния режисьор на Батман, Beetlejuice и Big Fish.

Наскоро Хелена Бонъм Картър повдигна завесата на връзката си с Тим, нейния разпад през 2014 г., работната им колаборация и романа, който споделят в продължение на 13 години, както и за общите им деца.

Да се ​​каже, че аферата им е нетрадиционна, значи да я подценим... И така, нека да се разровим малко и да научим какво се крие зад раздялата им.

Двойката се среща на снимките за „Планетата на маймуните" и оттогава води, меко казано, нетрадиционен съвместен живот.

Според Vanity Fair, Хелена и Тим се запознават на снимачната площадка на „Планета на маймуните" през 2001 г. По време на снимките на филма двамата си падат един по друг, но нещата са нелесни. По това време Тим има връзка, съответно всичко се обърква, когато решава да я прекрати.

Докато Тим и Хелена са заедно 13 щастливи години и имат две деца, те решават да не се женят. Бракът просто не е за тях, макар че никога не става ясно защо бягат от подписа.

Те също така живеят в две съседни къщи. Двете пространства имат малка прилика в дизайна. Всъщност едната къща е изградена и обзаведена по вкуса на Хелена, а другата - на Тим. Тя се шегува, че къщата й прилича на нещо, сътворено от художничката и детска писателка Беатрикс Потър, докато в тази на Тим има Oompa Loompas, скелети и топки от слуз.

Просто имаме две къщи, свързани една с друга, защото моята е твърде малка - казва Хелена пред The ​​Telegraph. - Виждаме се толкова много, колкото всяка друга двойка, но връзката ни се засилва, като знаем, че имаме лично пространство, в което да се оттеглим... Тим хърка и това е сериозен мотив. Опитваме да решим проблема с много средства, които обаче не работят. Той има изкривена носна преграда и не иска операция."

Мистерията зад скъсването

Успешната актриса, която току-що изгря и като Енола Холмс в Netflix, хвърля светлина върху това как тя, Тим и двете им деца, Нел и Били, се адаптират към новия си живот.

Според The ​​Daily Mail, на Хелена й е най-трудно да свикне с това, че децата не са наоколо през цялото време. Целият процес на споделено попечителство е истинско предизвикателство за нея и цялото семейство.

„Жестокостта на развода е изключителна. Но след това стигате до момент, в който все едно си казвате: "о, най-сетне тази седмица имам почивка! Някои моменти от раздялата са много удобни."

На въпроса защо точно са се разделили, Хелена отговаря:

„О, не мога да говоря за това. Добър опит от ваша страна, все пак! Дължа го на децата да не вдигам шум около раздялата ни. Както и към Тим, аз го уважавам. В най-добрия смисъл на думата, мисля, че има моменти, в който хората понякога се приспособяват един към друг за определено време и ако можете, осъзнавате, че вече сте си дали всичко, което можете, и че ако нещата останат същите, ще спрете еволюцията на другия, а това е нещо, което не трябва да позволяваме... Така че..."

Работата с Тим забива огромен клин в отношенията им

През октомври 2020 г. Хелена споделя автентичната история за работата с бившия си партньор. Разбира се, като се има предвид факта, че тя и Тим правят много филми заедно, Хелена многократно е обяснявала какво значи да работиш с романтичния си партньор. Този път обаче запазва малко повече дистанция за всичко това.

На въпрос по време на интервю с Louis Theroux и BBC Sounds, тя отвръща:

„Работа с Тим? Това зависи от персонажите. И зависи от връзката, която имате като творчески тандем. На снимките за "Планетата на маймуните", когато още не бяхме заедно, той бе фантастично уважителен и бе удоволствие да се работи с него."

Но двамата влизат в конфликт, докато снимат „Суини Тод" през 2007г.

И двамата бяхме извън зоната си на комфорт. Никога не бях пяла преди, той никога не беше правил мюзикъл. Класически препъни камък е да насложите стреса си върху човека, когото познавате най-добре. Удивително, точно тогава забременях. Но нека не навлизаме в подробности за това."

Съвместната работа внася много голяма промяна във връзката им у дома, където Хелена основно управлява всичко. Тя дори казва, че той я наричал „Началник". Тим е щастлив да абдикира от вземането на решения за къщата, тъй като цялата му работа се основава на вземането на решения. Но двамата определено водят борба за власт на снимачната площадка с течение на времето.

"Някак си чувствах, че трябва да се превърна в момиче-гейша на снимачната площадка. Моля  да ме разберете правилно, защото той е много чувствителен мъж. Има нужда от концентрация и да държи ума си чист. Мисля, че на някакво ниво аз преча на концентрацията му. Той е весел човек. И ние се смеем много. Но има моменти, когато съвместната работа не е хармонична."

Хелена казна, че не са много убедителни като екранна двойка, с изключение на филма Sweeny. Което пък е доста неудобно за Джони Деп, който играе главна роля във филма.

Днес се радват на взаимна подкрепа и разбирателство

За разлика от много разделени или разведени двойки, Хелена и Тим намират своя мир.

„Мога да напиша реферат за случилото се", казва Хелена в интервю за Red. „Но мисля, че го преживяваме и мисля, че все още ще имаме нещо много ценно помежду си. Връзката ни беше и е много специална, мисля и че винаги ще остане такава."

Бонъм-Картър добавя: „Намерихме се. И наистина, мярката за успешната връзка не трябва да бъде дали ще сте заедно завинаги след това. Понякога просто не ви е писано. Понякога трябва да се примирите с факта, че това е всичко. Но романът ни е подарък, огромен подарък. Имаме деца и дори нещо много повече от това." 

More Love